Lauantaina Tampereella täpärän tappion Latvialle kokenut Susijengi ottaa suunnakseen Pietarin, missä joukkue kohtaa isäntäjoukkue Venäjän ja EM-kisojen vakiokävijä Israelin. Kesän ensimmäiset maaottelunsa pääsevät Pietarissa pelaamaan joukkueen vanhin ja nuorin pelaaja – Teemu Rannikko, 36, ja Lauri Markkanen, 20.

Menneen viikonlopun ottelussa Tampereen Hakametsän hallin siirtoparketilla nähtiin Susijengin osalta paljon hyviä aineksia, mutta myös paljon parannettavaa, arvioi päävalmentaja Henrik Dettmann taistoa tuoreeltaan sen päätyttyä.

Tulevan viikonlopun kolmen joukkueen turnauksessa Pietarissa Dettmann saa laumansa kokoonpanoon kaksi merkittävää kansainvälisen tason vahvistusta, kun NBA:n kesäliigasta kaksi viikkoa sitten palannut Markkanen ja kolmen vuoden tauon jälkeen paluun sinivalkopaitaan tekevä Rannikko pelaavat kesän ensimmäiset maaottelunsa.

– Uusien pelaajien sisäänajossa kestää aina aikansa, mutta saamme Laurin ja Teemun mukaan ihan sopivassa kohdassa, Dettmann lausuu.

– Lauri tuo ison pään peliimme taas uuden ulottuvuuden, kun taas Teemu tuo lisänäkemystä pelinjohtoomme. Olemme päässeet molemmilla saroilla vähän eteenpäin sitten viime viikonlopun ja on hyvä päästä soveltamaan harjoiteltua käytännössä.

Pietariin Susijengi matkustaa neljäntoista pelaajan miehistöllä.

– Neljäntoista pelaajan vahvuus mahdollistaa sen, että voimme pitää rotaatiomme kohtuullisen laajana ja saamme samalla totutettua pelaajamme kansainväliseen pelitempoon, jatkaa Dettmann.

Venäjän ja Suomen tiet ovat ristenneet kuluvalla vuosikymmenellä moneen otteeseen. Montpellierin EM-alkulohkossa 2015 Susijengi upotti Venäjän Petteri Koposen viime hetken heitolla 81-79, kun taas viime kesänä Venäjä peittosi Suomen ensiksi Ulmissa 84-72 ja kolmea päivää myöhemmin Pietarissa 80-62.

Venäjä aloitti viime kesänä sitten monivuotisen projektin uuden päävalmentajansa Sergei Bazarevitsin kanssa ja jylläsi vakuuttavasti voittamalla kaikki neljä EM-karsintaotteluaan.

Venäjä jatkaa EM-kisakesään viime kesästä tutulla ryhmällä lukuun ottamatta NBA-taustaista takamiestään Sergei Karasjovia, joka joutuu viettämään kesän sivussa loukkaantumisen johdosta. Karasjovin poissaoloa paikkaa Venäjän nykykoripallon suurin tähti Aleksei Shved, joka on puolestaan toipunut viime kesän loukkaantumisestaan.

– Venäjä sai viime vuonna sitoutettua avainpelaajansa mukaan toimintaan. Viime kesänä joukkue esiintyi todella yhtenäisenä ja hyvähenkisenä. Puolustuksemme pääsee heidän kokonsa ja Shvedin johtaman takakentän kanssa hyvään testiin, joka on hyvä haaste tähän vaiheeseen valmistautumista, analysoi Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi.

Venäjän ja Suomen välinen ottelu käynnistyy Pietarissa perjantaina klo 17:00. Ottelu esitetään VeikkausTV:llä suomenkielisellä selostuksella.

Susijengin lauantain vastustaja Israel pelasi myös kesällä 2015 Montpellierin EM-alkulohkossa, missä Israel juoksi Suomen nurin lukemin 66-79.

Israelilla on tänäkin kesänä kasassa vanha, tuttu kokoonpano. Golden State Warriorsin kanssa sopimuksen allekirjoittanut laituri Omri Casspi sekä kaiken nähneet Euroliiga-veteraanit Lior Eliyahu ja Yotam Halperin ovat tänäkin kesänä Israelin suurimmat tukipylväät.

– Israel pelaa trendeistä poikkeavaa hyökkäyspeliä jatkuvine leikkauksineen ja pakottajaa puolustuksessa vastustajan 1 vs 1 -hyökkäämiseen. Ottelu tarjoaa meille täysin erilaisen haasteen Venäjään verrattuna, mutta näin tulee tapahtumaan kotikisoissakin perättäisinä päivinä, kun kohtaamme esimerkiksi Kreikan ja Slovenian, Tuovi jatkaa.

Susijengin ottelut Pietarissa
Pe 4.8. klo 17:00 Venäjä – Suomi
La 5.8. klo 15:00 Suomi – Israel

Kellonajat ovat Suomen aikaa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.