Lauri Markkasen NBA-ura on alkanut mahtavasti ja harvempi ennustaja uskalsi povata suomalaistulokkaalle näin suurta roolia ja menestystä heti kauden aluksi Chicago Bullsissa.

Markkanen nousi kauden alussa yllättävänkin isoon rooliin, kun joukkuetoveri Bobby Portis pieksi Nikola Miroticin sairastuvalle ja itsensä pelikieltoon. Markkanen otti tilaisuudesta kiinni ja otti hyvillä esityksillään ison roolin joukkueessa.

– Meidän on saatava palloa enemmän hänelle. Hänet sysättiin rooliin, jota ei oltu alun perin kaavailtu. Nyt sitä pitää kasvattaa, kun olemme nähneet, mihin hän pystyy, Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg totesi Chicago Tribune -lehden haastattelussa.

Yllätettyään omat joukkonsa, yllätti Markkanen myös monet vastustajista. Viime peleissä vastustajat ovat alkaneet jo reagoimaan Markkasen heittotaitoon ja suomalaistulokas on joutunut ajoittain jopa kahden pelaajan vartioimaksi.

– Tiesimme, että hän on todella hyvä pelaaja. Hän on kuitenkin ollut odotettua vakuuttavampi pelitilanteissa. Joukkueet yrittävät vartioida häntä yhä tarkemmin. Hän on luultavasti ykkösasia, jota vastustajien tarkkailuraporteissa käsitellään, Hoiberg arvioi.

Markkanen on pelannut NBA-uransa viisi ensimmäistä ottelua 15,6 pisteen keskiarvolla. Hän johtaa tulokkaiden levypallo ja onnistuneiden kolmen pisteen heittojen pörssiä.

Markkasen ja Bullsin pelit jatkuvat Suomen aikaa torstaiaamuna Miami Heatin vieraana.

 

Lähde: Chicago Tribune