20-vuotias Lauri Markkanen on takuuvarmasti yksi Suomen seuratuimmista pelaajista tänään alkavissa koripallon EM-kisoissa. Susijengi kohtaa EM-avauksessaan Helsingissä Ranskan.

Entinen maajoukkuepelaaja Sakari Pehkonen on vakuuttunut Markkasen taidoista. Pehkonen seurasi Markkasen uraa jo viime kaudella Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa. Alkavalla kaudella Markkanen pelaa NBA-liigan Chicago Bullsissa.

– Katsoin myös kesäliigan kaikki pelit ja näin, miten Lauri esiintyi siellä. Kyllä se näkyy, että hän pelaa tosi hyvällä itseluottamuksella. Kaikin puolin omaan silmään näyttää, että hän on nousemassa omaan kastiinsa tästä Suomen porukasta. Jos ei jo näissä kisoissa, niin varmasti sitten tulevaisuudessa. Kyllä ainakin minulla on odotukset, että nämä kisat tulevat menemään hänen osaltaan hyvin. Venäjä-pelissä näkyi, että oli vastustaja kuka tahansa, niin hän pystyy dominoimaan parkettia – näinkin nuorella iällä, Pehkonen suitsutti Susijengi-sivustolle.

Pehkonen painottaa, että suurissa roolissa pelaavilla takamiehillä, Petteri Koposella ja Teemu Rannikolla, on suuri merkitys Markkasen pelaamiseen.

– Laurinkin onnistumisia ajatellen on todella tärkeää, että Petsku ja Teemu ovat hyvässä tikissä, koska ne tilanteet mitkä tulivat näistä pick and roll -peleistä, tulevat olemaan vastustajalle vaikeita, kun siinä on takamies joka pystyy hyödyntämään sen skriinin tai Laurin osaamisen. Nämä kombinaatiot tulevat olemaan vastustajalle vaikeita.

Suomen ja Ranskan välinen ottelu alkaa kello 20.