Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Aurinko paistaa ja viimeisetkin lumet sulavat pikkuhiljaa, mikä tarkoittaa katukoriskauden käynnistymistä. Tuhannet alakoululaiset ympäri Suomen pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää katukoriksen parissa, kun Pirkka Street Basket -kiertue käynnistyy.

Pirkka Street Basket -tapahtumissa pelataan 3 vs. 3 -pelejä yhteen koriin etukäteen ilmoitetuilla joukkueilla. Tarkoituksena on järjestää vuoden hauskin koulupäivä, jossa pelataan korista – muttei liian tosissaan. Tehtyjä koreja tuuletetaan, pelien välissä tanssitaan musiikin tahdissa ja kavereita kannustetaan kentän laidalla.

Pirkka Street Basket -kiertuerekka pysähtyy toukokuun aikana 19 pelipaikalla ympäri Suomen. Ennätyksiä tullaan rikkomaan jälleen ainakin sen osalta, että kiertuerekka kipuaa ensimmäistä kertaa napapiirin pohjoispuolelle, kun vuoden hauskinta koulupäivää vietetään Kemijärvellä.

Tapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa. Mukana on paljon aikaisemmilta vuosilta tuttuja järjestäjäseuroja sekä lisäksi uusina Laukaan Urheilijat, Tampereen Pyrintö sekä Kemijärven Urheilijat ja Sallan Palloseura.

Pirkka Street Basket -kiertueen pelipaikat löydät täältä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.