Susijengi voitti perjantaina komeasti Latvian Espoo Metro Areenassa koriluvuin 80-73 (39-37).

Poikkeuksellisen nuorella kokoonpanolla pelanneen Susijengin kokoonpanoon kuului peräti neljä tulokasta (Matias Ojala, Ville Tahvanainen, Ricky Waxlax, Henri Kantonen) ja kolme alle viisi miesten maaottelua pelannutta (Topias Palmi, Fiifi Aidoo, Mikael Jantunen).

Ojala (4/1) kunnostautui rouhijana, Aidoo (7/1) ajoi muutamaan kertaan urheilullisesti korille ja väläytteli taitojaan puolustuspään terrierinä sekä Palmi (7/5) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

– Yleensä meillä on ollut vaikeaa kamppailutilanteet fyysisempää Latviaa vastaan. Tänään kamppailimme heti alusta lähtien ja olimme terävästi pelissä kiinni. Kyllä se osoittaa, että emme tulleet tähän peliin pelkästään tämä viikko alla, vaan on ollut haastajamaajoukkuetta ja muita tapahtumia, jotka kantoivat siihen, että olemme valmiimpia pelaamaan kovia otteluita, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Susijengi oli ottelun päällä ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Pieni notkahdus kolmannella neljänneksellä oli kostautua, mutta joukkuepuolustus piti huolen, että lopussa taisteltiin voitosta.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme ruorissa, kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan. Ilman sitä meillä ei ole mahdollisuuksia saada peliä haltuun, Tuovi painottaa.

Susijengi vei levypallot 48-44 ja onnistui pakottamaan Latvian 15 menetykseen, kun taas suomalaiset pitivät pallosta mainiosti huolta sortuen vain viiteen menetykseen.

Lähde: Basket.fi