Korisliigaa johtava Salon Vilpas palasi joulun kunniaksi voittojen pariin melkoisen trillerin jälkeen. Helsinki Seagulls aiheutti perjantaina Salohallissa kotijoukkueelle kovan haasteen, mutta niin vain Teemu Rannikon kolmosella Vilpas voitti 80–79 (­33–44).

Ottelun ratkaiseva kolmonen upposi taikuri Rannikon kädestä vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

Salossa ottelu alkoi todellisella Chris Ortizin show’lla. Ortiz osui ensimmäisellä neljänneksellä kaikki viisi kolmostaan. Ortizin hurmio siivittikin Seagullsin jopa 17 pisteen johtoasemaan ennen toista jaksoa.

Ennen puoliaikaa Vilpas sai pelijuonestaan kiinni ja kiri hiljalleen iskuetäisyydelle.

Toisella puoliajalla johtoasema vaihteli tiuhaan. Ortiz (25/5) ja entiseen kotihalliinsa palannut Juwan Staten (22/3) yrittivät kynsin hampain tehdä ryöstöretken mahdolliseksi.

Seagullsin voiton tielle asettui kuitenkin Rannikko (16/1/5s), jonka kylmäpäiset suoritukset loppuhetkillä molemmissa päissä kenttää ratkaisivat ottelun kotijoukkueen voitoksi.

Vilppaan leiristä parhaat tilastot keräsivät Rannikon lisäksi Antonio Ballard (19/6) ja Mikko Koivisto (15/5).

Vilppaan kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Kaarinan Ura Basketia vastaan. Seagulls puolestaan isännöi perjantaina Joensuun Kataja Basketia.

Lähde: Koripalloliiton sivut.