Koripallon EM-kisojen Helsingin A-lohkoon valmistautuva Kreikan maajoukkue sai viikonloppuna pahimman mahdollisen uutisen. Joukkueen ehdoton ykköstähti ja Amerikan koripalloliiga NBA:n kirkkaimpiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Giannis Antetokounmpo tiedotti yllättäen sosiaalisen median välityksellä jättävänsä elokuun lopussa alkavat kisat väliin.

Julkaisussa oli draamaa, sillä Antetokounmpo poisti sittemmin päivityksensä. ESPN:n toimittaja Eric Nehm oli kuitenkin jo kopioinut uutisen ja jakoi sen omassa sosiaalisessa mediassaan.

– Tämä on koko tähänastisen koripallourani suurin pettymys. Haluan koko sydämestäni toivoa onnea maajoukkuetovereilleni ja valmentajille. Maajoukkue on lempijoukkueeni, ja toivottavasti tulevaisuudessa pääsen todistamaan sen ja tekemään kaikki kreikkalaiset ylpeiksi, Antetokounmpo kirjoitti.

Antetokounmpo oli kipeän polvensa takia pelannut Kreikan paidassa vain yhdessä EM-kisoihin valmistavassa harjoitusottelussa. Antetokounmpon NBA-seura Milwaukee Bucks teetti superlupauksellaan kuntotestit, eikä nuori pelimies niitä läpäissyt. Samalla kariutui unelma EM-kisoissa ja Helsingin A-lohkossa pelaamisesta.

– Valitettavasti Giannisin kyvyttömyys pelata maajoukkueen paidassa ei tule meille edes lopulta yllätyksenä. Moni kesän valmistautumisessa ilmennyt seikka sai meidät epäilemään NBA-seura Bucksin ennalta mietittyä ja hyvin valmisteltua suunnitelmaa saattaa pelaaja (Antetokounmpo) hankalaan asemaan, ja pakottamaan hänet ilmoittamaan vetäytymisestään maajoukkueen vahvuudesta, Kreikan liitto puolestaan kommentoi.

EM-kisat ja Helsingin A-lohko alkavat 31. elokuuta. Suomi ja Kreikka kohtaavat toisensa 5. syyskuuta.

Lähde: Ylen verkkosivut

Eric Nehm

@eric_nehm

Eric Nehm

@eric_nehm
The post mentions testing with the Bucks in China and being unable to successfully complete the exercises he was asked to do.
The Instagram post has now been deleted, but here is the English translation of his message: