Suomi hakee EM-kisojen kolmatta voittoaan tänään Helsingissä kello 20:00 alkaen kun vastaan asettuu Kreikka. Susijengin sentteri Tuukka Kotti on valmis haasteeseen. Lähtökohdat ovat sinivalkoisten kannalta erinomaiset. Jatkopaikka on kahden voiton myötä käytännössä varma.

– Se on kova porukka, joka pelaa aika fyysistä, muttei välttämättä sitä kauneinta koripalloa. He pyrkivät lähes kaikilta pelipaikoilta viemään palloa korin lähelle. Varmaan aikamoinen painimatsi tulee, Kotti pohtii SuomiKoris.comin mukaan.

Jos Suomi etenee jatkoon, vastustaja tulee B-lohkosta. Kotti ei ole pohtinut muita lohkoja tai tulevaa vielä liikaa.

– En ole ihan kartalla, mutta olen jonkin verran yrittänyt päivisin katsoa muita matseja. Vielä on kuitenkin liian aikaista puhua B-lohkosta ja veikkaan, ettei se tule ratkeamaan kuin vasta viimeisenä päivänä. Turha sitä on hirveästi ennakkoon miettiä, mutta onhan sitä mukava katsoa miten muut pelaavat.

Kotin erikoisosaamista eli puolustuspään vahvaa pelaamista korin alla tullaan tänään tarvitsemaan. Kreikan joukkueen keskipituus on 204 senttiä. Viisi senttiä enemmän kuin Suomella. Pitkä kahden pisteen heitto on kuitenkin Kotin uusi ominaisuus hyökkäyspäässä ja sitä hän pyrkii tänäänkin käyttämään.

– Kyllä joukkueet varmasti antavat minulle enemmän tilaa, kun en ole mikään heittäjä. Olen päässyt hyvään rytmiin ja yrittänyt olla aggressiivinen. Jos sitä tilaa tulee, niin pystyn sen pitkän kakkosen ottamaan. Mikäs siinä, kun homma alkaa pudota, niin antaa mennä vain. Kyllä Henkka sitten sanoo, jos tekee jotain mikä ei miellytä. Yrittää pelata vain vapautuneesti ja auttaa joukkuetta silläkin saralla. Pelaamme Junnun kanssa aika paljon samaan aikaan, niin auttaa paljon, jos pystyn ratkaisemaan vähän kauempaakin. Ei ole vastustajan puolustuksellakaan sitten ihan niin helppoa, Kotti kertoo.

Lähde: SuomiKoris.com