Espoo United on solminut kaksivuotisen sopimuksen Tapiolan Hongan kasvatin Okko Järven kanssa.

Järvi palaa Espooseen pelattuaan kaksi erittäin vakuuttavaa kautta Korisliigan joukkueen Salon Vilppaan riveissä. Korisliigaan ensi kaudelle nouseva Espoo United sai äärimmäisen kovan vahvistuksen, kun 21-vuotias espoolaislaituri liittyy mukaan joukkueeseen.

Unitedissa jatkavat amerikkalaiset Jeb Ivey ja Omar Calhoun sekä hetki sitten jatkosopimuksensa allekirjoittanut Lauri Toivonen, saavat rinnalleen kentälle nuoreen ikäänsä vakuuttavan kokemuspohjan haalineen Korisliiga-laiturin. Joukkueen rivit tulevat täydentymään lähiviikkoina kiihtyvää tahtia.

Nuorten maajoukkueita jo usean vuoden edustanut Järvi nimettiin seuraavalle kolmivuotiskaudelle Susijengin 34 pelaajan rinkiin. Maajoukkueen tulevaisuuden pelaajiin kuuluva nuori mies palaa kotikaupunkiinsa korkein tavoittein.

– Hienoa palata Espooseen! Hyvä kausi takana Salossa, vaikka toki tappio finaalisarjassa olikin pieni pettymys. Nyt pääsen jatkamaan pelaajauraani siellä missä olen kasvanut. Edessä on paljon tuttua, mutta samalla uutta. Espoo Unitedin valmennus on kokonaisuudessaan tuttu Honka-vuosiltani. Projekti on kuitenkin täysin uusi ja lähden mukaan todella hyvillä fiiliksillä, Korisliigan hopeamitalisti kertaa Espoo Unitedin tiedotteessa.

– Tulevalta kaudelta odotan henkilökohtaisella tasolla tietysti vastuuta ja kehitystä, joiden kautta pääsen auttamaan joukkuetta pitkälle. Omat tavoitteet pidän aina korkealla. Tuon kentälle kovuutta niin hyökkäys-, kuin puolustuspäähän. Hyökkäyksessä pyrin scoraamisen lisäksi olemaan se pelaaja, joka luo hyviä paikkoja muille ja puolustuksessa annan kaikkeni, miltä tahansa pelipaikalta.

Järvi pelasi upean pudotuspelisarjan menneellä kaudella Vilppaan riveissä. Minuutteja kertyi keskimäärin 24,18 ottelua kohden ja pisteitä 9,7 ottelukeskiarvolla. Läpi kauden ja ratkaiseviin peleihin mentäessä erinomaisiin suorituksiin noussut Järvi ehti seurata myös Unitedin otteita divarifinaaleissa. Pelaajan meriittilistalle sopiikin nostaa myös fanien huomioon ottaminen ja ensi kauden tavoitteisiin lisättäköön myös espoolaisyleisön viihtyminen kotihallilla.

– Olin paikan päällä katsomassa Espoon finaaliotteluita ja yllätyin todella positiivisesti, miten hieno meininki hallissa oli. Katsomo täynnä ja yleisö kannusti omiaan. Toivon tietysti, että saadaan luotua hieno tunnelma kotikaupungissa otteluihin läpi koko ensi kauden, se on tärkeä tavoite myös, 193-senttinen Järvi jatkaa.

Espoo Unitedin päävalmentaja Ville Neva korostaa yhteistyön merkitystä kommentoidessaan Järven uunituoretta sopimusta.

– Yhteistyössä on voimaa! Espoo Unitedin organisaation ansiosta Espoossa nähdään Suomen kovatasoisinta koripalloa alkavalla kaudella ja Tapiolan Hongan organisaation ansiosta meillä on arvokas pohja kehitykselle, sekä perinteet espoolaisessa koripallossa. Yhdessä tekemällä on syntynyt ja jatkossa syntyy vielä enemmän hyviä asioita. Nyt, Espoo Unitedia saapuu vahvistamaan Korisliigassa kannuksensa ansainnut Hongan kasvatti, päävalmentaja iloitsee.

– On erityisen hienoa, että saamme tämän tason pelaajan mukaan rakentamaan tietä kohti uusia ennätyksiä. Okko oli meidän kannalta kiinnostavin nimi, sillä hänessä yhdistyy jo olemassa oleva monipuolinen kilpailukyky molemmissa päissä kenttää, yhteinen kokemus usean vuoden ajalta, sopivuus tapaamme pelata ja mikä tärkeintä, mieli, joka janoaa jatkuvaa kehitystä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.