Korisliigan nousijajoukkue julkaisi sopimuksia

© Kuva: Juha Tamminen

Korisliigan nousijajoukkue Kaarinan Ura Basket on solminut jatkosopimuksen Pyry Rainamaan kanssa. Uutena kasvona joukkueeseen siirtyy Turun NMKY:n kasvatti Mikael Sandberg.

Rainamaa, 28, kuului päättyneellä kaudella divarissa Uran tehokkaimpiin pelaajiin kirjaten otteluissa keskimäärin 11,3 pistettä, 8,5 levypalloa ja 4,7 syöttöä. ERatkaisevassa divarifinaalissa Rainamaa jakoi peräti 16 koriin johtanutta syöttöä johdattaen kaarinalaiset sarjanousuun.

– Mielenkiinnolla tietysti odotan tulevaa kautta. Tästä on hyvä jatkaa, kun ympärillä on tutut kaverit ja tuttu pelitapa. Toivottavasti se riittää mahdollisimman pitkälle myös Korisliigassa, Rainamaa kertoo seuran tiedotteessa.
– Meidän kotipelit siirtyvät nyt suurimmaksi osaksi Kupittaan palloiluhalliin. Odotamme tietysti, että kaarinalaisten lisäksi koko Turun seudun korisväki tulee täyttämään katsomon, kun Korisliigaa pitkästä aikaa täälläpäin taas pelataan, Rainamaa vinkkaa.

194-senttinen Porvoon Tarmon kasvatti valloitti jo ensimmäisellä Ura-kaudellaan kannattajien sydämet ja myös päävalmentaja Kristian Palotie on tyytyväinen saadessaan pitää Rainamaan joukkueessaan.

– Rainamaahan oli kuluneella kaudella I divisioonan ylivoimaisesti paras pelaaja, joten tottakai olen todella onnellinen, että Pyry jatkaa meillä, päävalmentaja Kristian Palotie hehkuttaa.

– Toki Pyryllä on peräti seitsemän Korisliiga-kautta takana, mutta kehitystä on tullut todella paljon viimeisen kahden kauden aikana. Siksi uskon, että, Pyry nyt alkaa kolkutella pelaajana parhaita vuosiaan, kun ikää on kuitenkin vasta 28 vuotta. Myös johtajana ja puolustuksen kenraalina kyvykkyyttä löytyy valtavasti.

Turun NMKY:n kasvatti Sandberg, 27, palaa Korisliigaan Ura Basketin paidassa. Viime kaudella divari A:ta Kristika Turussa pelannut Sandberg viimeisteli ottelua kohden 20 pistettä, 10,7 levypalloa ja jakoi 3,7 syöttöä. Kauden päätteeksi hänet arvostettiin divarin parhaaksi pelaajaksi.

– Ura Basketissa on hyviä ihmisiä ja kehittynyt taustaorganisaatio. Uran Korisliiga-projekti on kiinnostava ja tunnen täältä jo entuudestaan paljon ihmisiä, joten tiedän, mitä tuleman pitää. Oloni tuntuu kotoisalta, Sandberg listaa siirtoonsa vaikuttaneita syitä.

– Odotan myös oppivani jotakin uutta seuran laji- ja fysiikkavalmentajilta. Coach Palotiellä on vahva oma pelifilosofia, joka kiehtoo minua kovasti.

Sandberg tuo 210-senttisellä varrellaan Uran korin alle paitsi kokoa, myös kokemusta kahdeksan Korisliigakauden myötä.

– Sandberg oli pelaajahankintalistallamme prioriteetti numero yksi. ”Ässällä” oli muitakin kiinnostuneita seuroja runsaasti, joten senkin puolesta on mahtavaa, että hän valitsi lopulta Ura Basketin, Palotie iloitsee.

– Ässähän omaa peräti kahdeksan kauden Korisliiga-kokemuksen ToPon, Vilppaan ja Pyrinnön riveistä. Mutta se kehitys, mikä nähtiin viimeisen kahden kauden aikana Kristikassa, oli merkittävää ja hänet myös palkittiin ansaitusti peräkkäisinä kausina M1B- ja M1A -vuoden pelaajana.

Lähde: Basket.fi