Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

Stipendit on rahoitettu vuosi sitten Koripalloliiton puheenjohtajan Antti Zittingin merkkipäivänsä johdosta järjestämästä keräyksestä säätiölle kertyneistä varoista.

Vastaavia keräyksiä on järjestetty myös aiempina vuosina. Vuonna 2013 merkkipäivänsä johdosta keräyksen käynnisti liiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén, ja muutama vuosi sitten kuolleen Seppo Sonkerin omaiset toivoivat poismenneen muistoa kunnioitettavan vastaavanlaisin lahjoituksin. Tähän mennessä näistä keräyksistä on kertynyt varoja yli 30 000 euroa.

Koripallosäätiö on vuonna 1963 perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on koripallon kehittäminen ja tukeminen. Säätiö omistaa muun muassa Vierumäen urheiluopistolla sijaitsevan Basket-Housen, jota se vuokraa Koripalloliiton jäsenseuroihin kuuluville samoin kuin viime vuodesta alkaen Kisakallion urheiluopistolla vuokraamaansa Villa Basketia.

Majoitustilojen varaustoiminta hoidetaan Koripalloliiton toimistossa. Säätiö toimii lisäksi yhtenä Koripallomuseoyhdistyksen rahoittajana.

Lähde: Basket.fi