Joensuun Katajan Champions League –taival saa alkunsa sunnuntaina Espanjassa, kun joensuulaisryhmä kohtaa toisen karsintakierroksen avausottelussa Divina Seguros Joventutin. Karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan tiistaina 26.9. Joensuussa. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Katajan toisen karsintakierroksen vastustaja on äärimmäisen vahvat perinteet omaava, tutummin Joventut Badalona –nimellä tunnettu espanjalaisseura. Joukkue ei ole ihan entisaikojensa loistossa, mutta siitä huolimatta Espanjan pääsarjassa viime kaudella sijalle 14 sijoittunut Joventut on Katajalle kovan kansainvälisen tason vastustaja.

Joventutin Espanjan mestaruudet löytyvät vuosilta 1967, 1978, 1991 ja 1992, mutta kenties vielä vakuuttavampi tilasto on se, että seura on pelannut Espanjan pääsarjassa yhtäjaksoisesti aina sen perustamisvuodesta 1957 saakka. Eurokentiltä Joventutin edellinen mestaruus on vuodelta 2008, jolloin se voitti niin sanotun ”kakkostason” sarjan, Eurocupin.

Isolle koripalloyleisölle tutuimpia Joventutin kasvatteja ovat myös NBA:ssa mainetta niittäneet ja 2010-luvulla Espanjan maajoukkueen vakiokasvoihin lukeutuneet Rudy Fernandez ja Ricky Rubio.

Lähde: Basket.fi