Katajalle selvä voitto Seagullsista

© Kuva: Juha Tamminen

Joensuun Kataja Basket kaatoi sunnuntain ainoassa Korisliiga-kohtaamisessa vierasjoukkue Helsinki Seagullsin 102–80 (48–40). Kataja oli läpi kamppailun vastustajaansa askeleen edellä. Seagulls ei johtanut ottelua kertaakaan, ja Kataja vei nimiinsä jokaisen neljänneksenkin.

Katajan sankari oli jälleen hurjassa vireessä pelaava Topias Palmi. Palmi tulitti jo ennen puoliaikaa 20 pistettä. Kaikkiaan Palmi kokosi tilastosarakkeeseensa pelinumeronsa verran pisteitä: 31. Kyseessä oli jo kauden kolmas kerta, kun Palmi rikkoi 30 pisteen rajapyykin.

Palmi ei ollut suinkaan ainoa kotijoukkueen takakentän onnistuja. Ilari Seppälä (19/2), Vincent Simpson (12/4/12s) ja Joni Herrala (15/3/4s) olivat Palmin kanssa turhan liukkaalla pelipäällä Seagullsin puolustukselle.

Seagullsin tehokkain oli totuttuun tyyliin Wayne Blackshear (21/4/3s). Seagulls joutui tulemaan Joensuussa toimeen ilman pelintekijäänsä Juwan Statenia. Sen sijaan tuore hankinta Alex Ruoff (9/5/4s) debytoi helsinkiläisten riveissä.

Voitto oli Katajalle kauden kymmenes 19 ottelun jälkeen. Seagullsilla on puolestaan kasassa yhdeksän voittoa 21 ottelusta.

Katajan seuraava Korisliigan ottelu on perjantaina, kun Uudenkaupungin Korihait saapuu Joensuuhun. Seagulls isännöi lauantaina Ura Basketia.

Lähde: Koripalloliiton sivut.