Viime viikolla FIBA Europe Cupin lohkovaiheen komealla vierasvoitolla Thessalonikissa aloittanut Joensuun Kataja Basket ei onnistunut toistamaan temppuaan Levski Lukoilin vieraana Bulgarian Sofiassa. Kotijoukkue voitti ansaitusti 94–86 (51–41).

Mestarien liigan karsinnassa Levski Lukoil hävisi Kauhajoen Karhu Basketille kahdesti. Katajaa vastaan bulgarialaiset olivat kuitenkin vahvoja.

– Levski oli vain paljon parempi tänään, onnittelut heille. Menetimme ottelun aikana oman identiteettimme. Mutta olen iloinen, ettemme kuitenkaan luovuttaneet, Katajan päävalmentaja Juha Sten totesi.

Kataja tuntui olevan askeleen jäljessä läpi kamppailun. Varsinkin kolmas neljännes oli vierasjoukkueelta heikko. Kesti lähes kahdeksan minuuttia, kunnes Kataja sai puoliaikatauon jälkeen pisteitä aikaiseksi. Kolmas neljännes ratkaisi lopulta voittokamppailun, 22–8.

Vasta päätösjaksolla Katajan hyökkääminen asettui uomiinsa. Kataja veikin viimeisen jakson nimiinsä komeasti 37–21. Se oli kuitenkin laiha lohtu. Toki korieron kannalta lopun kiri voi osoittautua myöhemmin arvokkaaksi asiaksi.

– Saimme peliin aika huonon alun, mutta jatkoimme taistelua ottelun loppuun asti. Emme anna koskaan periksi, Katajan laituri Rahlir Hollis-Jefferson mietti ylpeänä.

Kataja joutui tulemaan toimeen ilman kahta sisäpelaajaansa Matias Ojalaa ja Tommi Huolilaa. Kaksikon poissaolo avasi tilaa Levskin Deyan ja Kaloyan Ivanoville. Reippaasti yli kaksimetriset ja jykevärakenteiset veljekset rellestivät yhteensä 35 pistettä ja 26 levypalloa.

Katajan paras oli pelintekijä Ilari Seppälä. Seppälä heitti 17 pistettä ja antoi kuusi syöttöä.

Katajan pelit FIBA Europe Cupissa jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Joensuuhun saapuu ukrainalainen BC Dnipro.

Lähde: Koripalloliiton sivut.