Kataja kohtaa ranskalaisseuran FIBA Europe Cupissa

© Kuva: Juha Tamminen

Joensuun Katajan taival FIBA Europe Cupissa saa jatkoa keskiviikkona, kun joukkue isännöi ranskalaista ESSM Le Portelia Joensuun LähiTapiola Areenassa. Ottelu on Katajan päävalmentaja Greg Gibsonille sadas kansainvälisillä kentillä.

Tappion Venäjällä jatkolohkon avausottelussaan kärsinyt Kataja lähtee haastajan roolissa väkevän puolustuspelinsä turvin voitolla lohkon aloittanutta ranskalaisjoukkuetta vastaan. Numeroin 86-49 avausottelun nimiinsä vienyt ESSM Le Portel päästi alkulohkon aikana vain 65,3 pistettä per ottelu, joka oli koko sarjan toiseksi paras noteeraus alkulohkojen aikana.

– Vastaan tulee atleettisin joukkue, jonka olemme pitkään aikaan kohdanneet. Nopea ja aktiivinen, joka laittaa puolustuksessa oikein kunnolla painetta ja pakottaa vastustajan tekemään asioita joita se ei halua, Katajan päävalmentaja Greg Gibson toteaa seuran tiedotteessa.

– Ykkösasia on pitää pallosta huolta. Menetyksiin ei ole varaa tällaista joukkuetta vastaan. Edessä on todella iso haaste, mutta toisaalta tämä joukkue on näyttänyt, että juuri silloin se on parhaimmillaan.

Päävalmentaja Gibsonille tuleva ottelu on jo herran sadas kansainvälisillä parketeilla. Loimaan Bisonsin penkillä mies esiintyi 70 kansainvälisessä ottelussa ja Katajan penkin päässä keskiviikkona on edessä ottelu numero 30. Tähän astisista 99 ottelusta Gibson on joukkueineen selvinnyt niskan päälle 34 kertaa.

– Olen oppinut matkan varrella todella paljon, kyseessä on ollut pitkä prosessi. Vastaan on tullut suuri määrä uusia koripallomaita ja on ollut kunnia saada olla mukana, Gibson pyörittelee.

Kataja – ESSM Le Portel pelataan Joensuun LähiTapiola Areenassa keskiviikkona 10.1. kello 18.30 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton sivut.