Miesten Korisliigan hallitseva mestari Kataja Basket on kiinnittänyt ensimmäiset ulkomaalaispelaajansa alkavalle kaudelle.

177-senttinen amerikkalaistakamies Damier Pitts, 27, saapuu täyttämään Susijengiin palanneen Teemu Rannikon suuria pelintekijän saappaita. Ensi kauden Rannikko, 36, pelaa Salon Vilppaassa.

– On selvää, että täytettävänä ovat poikkeuksellisen suuret saappaat, Katajan päävalmentaja Greg Gibson sanoo.

– Ei ole realistista vaatia uutta kaveria täyttämään ne heti sataprosenttisesti, tuskin siihen kukaan pystyisi. Damier on kuitenkin kova kaveri, joka johtaa joukkuetta esimerkillään: pelaa kovaa, taistelee. Hän ei kokonsa puolesta ole huomattava, mutta ”en pelkää ketään” -asenteensa yhdistettynä nopeuteensa, korintekokykyynsä ja syöttötaitoonsa ovat kiinnittäneet huomioni. Voimaakin hänellä on, enemmän kuin moni ehkä ensin kuvitteleekaan.

Pitts on pelannut kaksi edellistä kautta Latviassa. Aiemmin hänellä on kokemusta Italiasta, Turkista ja Islannista.

Kataja on hankkinut riveihnsä myös Alex Marzetten, 24. Ennen kotimaassaan Yhdysvalloissa sekä Portugalissa pelanneen 196-senttisen Marzetten kontrahtissa on koeaika.

Katajassa Marzetten rooli tulee olemaan joukkueen vahvistaminen ensisijaisesti eurokentillä.

– Alexin tarina on kiinnostava. Hän valitsi aikanaan pieniä kouluja, vaikka olisi mielestäni voinut suunnata suurempiinkin, Gibson toteaa.

– Kyseessä on todella kova harjoittelija, oikea ”salirotta”. Atleettinen, pelaa kovalla energialla. Katsoin erityisesti hänen otteitaan Benficaa vastaan ja vakuutuin hänen potentiaalistaan. Virheitä tulee vielä ja sen suhteen olemme valmiit tekemään töitä. Uskon, että jos kaikki menee hyvin, hänestä voi tulla vaikka ”salainen aseemme”, aivan kuten JB (Jarekious Bradley) viime kaudella. Aika näyttää.

Katajan sopimustilanne 21.8.2017:

Takamiehet: Emil Djeen, Johannes Lasaroff, Damier Pitts (USA), Ilari Seppälä
Pienet laiturit: Jesse Niemi, Alex Marzette (USA, sopimuksessa koeaika)
Isot laiturit/sisäpelaajat: Tommi Huolila, Mikael Kauhanen, Alex Murphy, Atte Perttu, Vesa Mäkäläinen
Valmentajat: Greg Gibson, Tuomas Oja
Lähde: Koripalloliiton sivut.