Joensuun Kataja Basket oli varsin tyly isäntä bulgarialaiselle Rilski Sportistille FIBA Europe Cupin toisen karsintakierroksen avausosassa. Kataja pääsee ensi keskiviikon toiseen osaotteluun Bulgariaan 22 pisteen etumatkalta, kun ottelu Joensuussa päättyi koriluvuin 106-84 (52–41). Kataja teki samalla keskiviikkoiltana uuden kansainvälisten otteluiden piste-ennätyksensä.

Kataja aloitti ottelun erinomaisesti ja repi heti alkuun yli kymmenen pisteen eron vierasjoukkueeseen. Toisella neljänneksellä Rilski Sportist pääsi vähitellen hyökkäysrytmiinsä, mutta puolustuksessa kokeneeseen pelaajamateriaaliin luottavat bulgarialaisvieraat eivät pystyneet Kataja Basketia hidastamaan. Puoliajalla kotijoukkue johtikin 52–41.

Puoliaikatauon jälkeen Kataja Basket vain lisäsi pökköä pesään. Etenkin takamies Vincent Simpsonin käsi oli tulessa. Simpson heitti kaiken kaikkiaan 21 pistettä.

Suomen maajoukkueeseen noussut Topias Palmi tulitti myös 21 pistettä. Avauspuoliajalla korin alla tuhojaan tehnyt Ryan Wrightin korinteko hieman hyytyi päätössummerin lähestyessä, silti Wright kasasi Katajalle 18 pistettä. Ilari Seppälä puolestaan osui viidestä kolmosestaan neljä.