Kauhajoen Karhu Basket selvitti tiensä yhden voiton päähän miesten Korisliigan mestaruudesta, kun se kaatoi neljännessä finaaliottelussa Salon Vilppaan Kauhajoen liikuntahallissa. Jo avauspuolikkaalla salolaisilta karannut Karhu Basket otti kolmannen kiinnityksen Pantteriin 93-75 (58-32) -kotivoitolla.

Vahvan avauspuolikkaan aikana salolaisten tavoittamattomiin karannut Karhu Basket piti Vilppaan tuntuvan eron päässä päätössummeriin asti, eikä viikinkipursi onnistunut seilaamaan enää ottelun voittotaisteluun mukaan. Täydellisesti ottelua hallussaan pitänyt Karhu Basket voitti kamppailun kolme ensimmäistä jaksoa, pitäen salolaiset koko toisen puoliajan tuntuvan etäisyyden päässä.

Loppulukemat Kauhajoen liikuntahallin 1233-päisen yleisön edessä kirjattiin mesikämmenille lopulta numeroin 93-75 (58-32). Karhu Basket nousee voiton ansiosta finaalisarjassa 3-1 -johtoon.

Karhu Basketin voiton avainhahmona toimi tuttu partasuu. Bojan Sarcevic heitti isännille 11 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä, miehen +/- -lukeman ollessa todella vakuuttava +22 vain reilussa 27 peliminuutissa.

– Hyökkäyspäässä olimme erinomaisia ensimmäiset kaksi jaksoa. Meillä on yksi tavoite, ja se on yhden voiton ottaminen seuraavan kolmen ottelun aikana, totesi Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Bojanin takana onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat laituri Rene Rougeau (22/7/6 syöttöä/2 riistoa/3 torjuntaa), 11 pistettä 13 minuutissa heittänyt Joonas Lehtoranta sekä tupla-tuplan toimittanut Flenard Whitfield (16/10).

Vilppaan riveistä kovinta jälkeä tekivät 13 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Aatu Kivimäki, 10 pistettä heittänyt Juho Nenonen sekä sähköisesti 20 minuuttinsa käyttänyt Jaylon Brown (10/4 syöttöä).

Lähde: Koripalloliiton sivut.