Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt lajin sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017-18 alusta. Alla yhteenveto askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Askelsääntö (sääntökohta 25.2)

Tarkoitus: yhtenäistää askelsääntö maailmanlaajuisesti vastaamaan paremmin peliä.

Uusi sanamuoto:
Kun liikkeessä olevalla pelaajalla on yksi jalka lattiassa hänen joko saadessaan pallon tai lopettaessaan kuljetuksen, ”askel 1” on otettu, kun toinen jalka tai molemmat jalat tulevat lattiaan. Tästä jalasta tulee tukijalka.

Epäurheilijamainen virhe (sääntökohta 37.1.1)

Tarkoitus: selventää, milloin pitää tuomita epäurheilijamainen virhe, ja säilyttää peli dynaamisena suunnanvaihtopelissä.

Uusi sanamuoto:
Epäurheilijamainen virhe on pelaajan tekemä kosketusvirhe, jossa erotuomarin näkemyksen mukaan aiheutetaan kohtuuttoman kova kontakti yritettäessä pelata palloa tai vastapelaajaa puolustaja ei yritä reilusti pelata palloa sääntöjen hengen ja tarkoituksen mukaisesti ja aiheuttaa tarpeettoman kontaktin pysäyttääkseen nopean hyökkäyksen tai hyökkäävän joukkueen etenemisen suunnanvaihtopelissä. Tämä on voimassa, kunnes hyökkääjä on aloittanut heittoliikkeensä.

Pelistä erottaminen (sääntökohdat 36.3.3 ja 37.2.3)

Tarkoitus: Pelaaja erotetaan pelistä myös, kun hänelle on tuomittu yksi tekninen ja yksi epäurheilijamainen virhe.

Muutokset:

Pelaaja erotetaan pelistä myös, kun hänelle on tuomittu yksi tekninen ja yksi epäurheilijamainen virhe.

Pelaaja-valmentaja erotetaan pelistä myös, kun hänelle henkilökohtaisesti on tuomittu kaksi teknistä virhettä, tai kun toinen näistä virheistä on hänelle pelaajana tuomittu epäurheilijamainen virhe.

Lisätietoa säännöistä näet alkuperäisestä jutusta Koripalloliiton sivuilta.