Sara Rokkasen Toledo sai naisten NCAA:n MAC-konferenssissa ensi kertaa vastaansa Buffalon, jonka vahva toisen puoliskon nousu rinnalle ja ohi koitui vierasjoukkue Toledon kohtaloksi. Ottelu päättyi kymmenen pisteen erolla Buffalon 63-73 (36-26)- voittoon. Pitkän tauon jälkeen avausviisikkoon nostettu Rokkanen upotti 23 minuutin aikana yhdeksän pistettä, kaapi kaksi levypalloa ja riisti kertaalleen.

Venla Variksen viimeisen minuutin kolmoset eivät riittäneet kantamaan Grand Canyonia voittoon WAC-konferenssin ottelussa UT Rio Grande Valleya vastaan, vaan kotijoukkue UTRGV turvasi voiton seitsemän pisteen erolla lukemin 42-49 (20-19). Varis kuului joukkueensa parhaimmistoon upottamalla 28 peliminuutissaan yhdeksän pistettä ja hakemalla yhden levypallon.

Muutamasta peräkkäisestä tappiosta sisuuntunut Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech kaivoi kotivoiton Pittsburghista kovassa ACC-konferenssissa numeroin 55-67 (28-32). Lahtinen heitti yhdeksässä minuutissa kaksi pistettä sekä syötti, riisti ja torjui kerran.

Atlantic 10-konferenssissa Marika Korpisen tähdittämä George Mason kaatoi toistamiseen rakkaan vihollisensa George Washingtonin. Ottelun kirkkain tähti oli ennätyskotiyleisön edessä 37 pistettä paukuttanut Nicole Cardano-Hillary, joka johdatti George Masonin 46-61 (21-35) -voittoon. Korpinen pelasi viisikossa 32 minuuttia ja taisteli joukkueelleen viisi levypalloa ja kaksi riistoa sekä tarjoili yhden syötön.

MAC-konferenssin toisessa ottelussa Ninni Salmen Northern Illinois jyräsi Bowling Greenin lukemin 47-88 (30-34). Salmi kirjautti seitsemässä minuutissa tilastosaldoonsa kaksi levypalloa sekä kaksi riistoa.

Manhattanin kolmen ottelun voittoputki MAAC-konferenssissa katkesi kotitappioon, kun edellisviikolla kaatunut Marist hyödynsi kotijoukkueen ailahtelevuutta ja nousi voittoon lukemin 62-51 (31-22). Sini Mäkelä pelasi 12 minuuttia keräten kaksi pistettä, neljä levypalloa ja yhden torjunnan. Tuuli Menna taasen nappasi pelaamassaan minuutissa yhden puolustuspään levypallon.

West Coast-konferenssissa Kia Vaalavirran San Francisco ei yltänyt revanssivoittoon, vaan Pepperdinen toisen kohtaamisen tuloksena oli niukka 72-66 (32-30)- tappio. Vaalavirta merkkautti kymmenessä minuutissa tilastoihinsa yhden levypallon.

Lähde: Koripalloliiton sivut.