Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue voitti Portugalin turnauksessa Valko-Venäjän 88-67.

Suomi repäisi ratkaisevan eron viemällä toisen neljänneksen 26-10, kun Sudenpentujen aggressiivinen puolustus poiki viljalti siirtymähyökkäyksiä, jotka päättyivät järjestään joko lay-upiin tai rytmistä otettuun kolmoseen.

– Kaikki lähti puolustuksesta, jonka myötä pääsimme siirtymään nopeasti toiseen päähän. Suomessa heittäminen on sen verran hyvää, että transition-kolmoset ovat samanarvoisia kuin donkit, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton sivuilla.

Kolmannen neljänneksen lopussa Valko-Venäjä rynni vielä seitsemän pisteen päähän, mutta suomalaiset repivät eron mieleisekseen vahvalla päätösneljänneksellä 26-19. Valko-Venäjä on Suomen kanssa samassa alkulohkossa B-divisioonan EM-kisoissa.

– Pyrimme pelaamaan niin peruskoripalloa kuin vain mahdollista. Tasapainoinen esitys, mutta muutama parin minuutin huonompaa jaksoa osoittivat Valko-Venäjän vaarallisuuden, Lehtonen analysoi.

– Puolustuksen intensiteetti ja tarpeeksi lähellä oleminen olivat nyt kunnossa. Se paljasti taas seuraavan heikkouden eli heikon puolen apu oli jatkuvasti askeleen myöhässä. Näin se palapeli rakentuu. Kun saadaan yksi asia kuntoon, niin seuraava heikkous tulee esille.

Lähde: Basket.fi