Salon Vilpas tarjosi Salohallin 1864 katsojalle yhdessä Kauhajoen Karhun kanssa todellisen herkkupalan keskiviikon kolmannessa välieräottelussa. Parhaimmillaan jo 23 pisteen takamatkalla ollut Vilpas suoritti toisella jaksolla ryhtiliikkeen ja suoritti takaa-ajonsa onnistuneesti loppuun päätösjaksolla, nousten lopulta komeaan 74-69 (32-37) –voittoon.

Ottelun alkuun heti 9-0 –pisteputken löylyttänyt Karhu oli vaihtanut kokoonpanoaan kahdesta edellisestä ottelusta, nostaen sentteri Kammeon Holseyn saman pelipaikan härkämäisen Devonne Gilesin tilalle. Holsey aloittikin ottelun vahvasti, pussittaen neljä pistettä ensimmäisen puolentoista minuutin aikana.

Karhun vahvat otteet jatkuivat läpi avausjakson ja toiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin vierailijoiden 20-6 –johtoasemassa. Toinen neljännes alkoi myös vahvasti Karhun komennossa, kauhajokisten paukutettua neljässä minuutissa 12-3 –runin ja karattua 23 pisteen johtoon.

Vilppaan viime kevään johtopelaaja Juho Nenonen puki tämän jälkeen sankarin viittaa harteilleen. Nenonen lapioi kolme kolmosta kolmeen minuuttiin ja siivitti Vilppaan seitsemän kolmosen heittoshow’n ja 21-3 –runin päätteeksi jo viiden pisteen päähän karhulaumasta. Tuo sama marginaali pysyi tulostaululla myös joukkueiden siirtyessä pukukoppien suojaan puoliajan isolle tauolle.

Puoliajalta parketilla käveli kuitenkin jälleen kotijoukkuetta terävämpi Karhu. Nenosen kolmosen kavennettua vierasjohdon jälleen viiteen, raateli Karhu Holseyn johdolla 8-0 –pisteputken ja ennätti jälleen 13 pisteen karkumatkalle kolmannen neljänneksen puolivälissä.

Päätösjaksolla Vilppaan riveistä nousivat esille tutut kasvot. Useammankin ottelun viikinkiryhmälle ratkaissut laituri Desmond Williams ja liukas takamies Juwan Staten masinoivat alle kahdessa minuutissa ottelun luonteelle sopivan 8-0 –pisteputken ja nostivat Salohallin yleisömeren huudon tukemana isännät jo pisteen päähän vierailijoista. Ensimmäisen kerran koko ottelussa Vilpas nousi johtoon ajassa 35:27, sisäpelaaja Al’lonzo Colemanin lay-upilla.

Okko Järven väkevällä ajolla isännät nousivat jälleen johtoon noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria, tällä kertaa lopullisesti. Vilppaan puolustus onnistui pitämään Karhun ilman pelitilannekoria kellonlyömään 39:49 asti, pussittaen välissä Statenin ja Järven toimesta neljä vapaaheittoa ja venyttäen eron viiteen ennen Holseyn donkkia. Ottelun viimeiset sekunnit kuluivat Mikko Koiviston pussittaessa kaksi ja Michael Poundsin yhden vapaaheiton, Hollinsin vastatessa toisessa päässä niin ikään yhdellä vapaaheitolla, joiden jälkeen kotiyleisön juhlat saivat virallisesti alkaa.

Lähde: Basket.fi