Jamar Wilson pelasi ensimmäisen kautensa Espanjan ACB-liigan Estudiantesin riveissä. Wilson nautti ajastaan Espanjassa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Parhaillaan lomaa viettävä takamies on hiljalleen siirtämässä ajatuksiaan jo edessä siintäviin EM-kisoihin.

Estudiantes sijoittui Espanjan liigan runkosarjassa sijalle 11. Madridilaisjoukkue jäi pudotuspeleistä kolmen voiton päähän, mutta kausi oli siitä huolimatta jokseenkin onnistunut.

– Tavoitteenamme oli pysyä sarjassa ja tämä on kova sarja. Useimmilla joukkueilla runko on pelannut yhdessä useita vuosia, mutta meillä oli hyvin uusi joukkue. Alku oli meille vaikea, mutta toinen kierros oli jo paljon parempi, Wilson kertaa kautta Koripalloliiton sivuilla.

Kesän päätteeksi edessä siintävät odotetut EM-kilpailut. Susijengi sekä suomalaisyleisö pääsevät herkuttelemaan huippupeleillä, kun Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ranska, Slovenia, Puola sekä Islanti.

Kotikisat ovat iso tapahtuma sekä pelaajille että yleisölle. Wilsonille kotiyleisö ja –paineet tuovat entistä suuremman latingin.

– Meillä on vastassa mielenkiintoisia joukkueita. Lopputurnaukset ovat aina kovia. Nyt on mielenkiintoista päästä pelaamaan kotiyleisön eteen ja se tuo omat paineensa. En ole kuitenkaan siitä huolissani, sillä rakastan pelata paineen alla.

– Olen tottunut pelaamaan paineessa ja silloin saan itsestäni yleensä parhaan irti. Nyt saamme vielä kotiyleisöstä energiaa, niin sillä on minuun tuplavaikutus. Tulemme saamaan mahtavan kannustuksen. Olen jo innoissani, kun mietin sitä. Siitä tulee uskomatonta, hehkuttaa Wilson.

Lähde: Basket.fi