Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

Yhdysvaltain Kaliforniassa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut suomalaisen äidin ja pohjoisamerikkalaisen isän poika Jacob Grandison aloitti uransa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Holy Crossin paidassa vuosina 2017-19.

Grandison löi läpi toisella kaudellaan Holy Crossissa (2018-19), jolloin hän viimeisteli pienen massachusettsilaisyliopiston joukkueelle 13,9 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,9 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

Läpimurto vei Grandisonin Holy Crossista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Illinoisin yliopistoon, jossa hän murtautui joukkueen aloitusviisikkoon ja urakoi toisella kaudellaan 9,6 pistettä, 3,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelussa erinomaisin heittoprosentein (2p 52,2%, 3p 41,0%, 1p 82,4%). Grandison juhli keväällä 2021 Illinoisin kanssa myös Big Ten -konferenssin mestaruutta.

Koska Grandison pelasi NCAA-vuotensa koronaviruspandemian aikana, hän sai mahdollisuuden myös viidenteen optiovuoteen yliopistossa. Optiovuotensa Grandison käytti tarunhohtoisessa Duken yliopistossa, jota hän edusti kaudella 2022-23. Grandison kirjasi Dukelle 4,4 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä per ottelu. Duke päätti keväänsä Atlantic Coast -konferenssin mestaruuteen ja NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

Grandison debytoi Susijengissä kesällä 2021 ja kuului Susijengin MM-kisajoukkueeseen päättyneenä kesänä Okinawalla. Tähänastisella Susijengi-urallaan Grandison on pelannut kaksitoista miesten maaottelua 4,9 pisteen, 2,8 levypallon ja 2,2 syötön keskiarvoin.

Lähde: Basket.fi