Suomi ja Islanti kohtaavat alkulohkon viimeisessä kamppailussa tänään keskiviikkona Helsingissä kello 20:45 alkaen. Islannin urheilullinen panos turnauksessa on ollut varsin vaatimaton, mutta jo pelkkä mukana oleminen on merkinnyt pelaajille ja kannattajille paljon.

-Meille jo pääsy mukaan tällaiseen turnaukseen on hienoa asia. Olemme pieni maa. On upeaa, että näin paljon ihmisiä tulee Islannista katsomaan näitä pelejä tänne Suomeen. Arvostan sitä paljon, Islannin 216-senttinen sentteri Tryggvi Hlinason sanoi.

Islannin koripallo on ottanut merkittäviä kehitysaskeleita viimeisinä vuosina. Hlinason on asiasta tyytyväinen.

-Koripallon suosio Islannissa on kasvanut viime vuosina paljon. Juniorit pitävät nykyään realistisena, että voisivat pelata koripalloa ammatikseen. Se on uusi asia Islannin urheilussa ja kasvattaa urheilumme tasoa paljon. Valmennus ammattimaistuu. Tällainen koripallon EM-turnaus on tietysti iso juttu, Hlinason kertoo.

Suomi lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Islannin leirissä odotetaan myös kannattajien välistä kilpailua.

-Jännittävää nähdä. Yritystä varmasti löytyy, mutta Suomen fanit ovat olleet todella loistavia. Pelistä tulee yleisöjen osalta pääottelu: iso yleisö vastaan iso yleisö. Suomella on enemmän yleisöä, mutta omilla faneillamme on todellakin sydäntä mukana.

Lähde: Otto Palojärvi