Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltuvuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Hakijoita oli yhteensä 33.

HKVT-tutkintoa suorittamaan hyväksyttyjen valmentajien joukossa ovat muun muassa entinen maajoukkuepelaaja, uransa viime kauteen Kataja Basketissa päättänyt Petri Virtanen sekä Saksassa ammattilaisena pyörätuolikoripalloa pelannut ja nykyään Suomen Paralympiakomitean puheenjohtajana toimiva Mina Mojtahedi. Mukana on myös yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä naispelaajista, nykyään Tapiolan Hongassa valmentava Anja Suomalainen.

Huippukoripallovalmentajatutkinto on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus (taso III) ja se oikeuttaa A-valmentajaluokitukseen, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkuevalmentajana sekä valmentaa kaikilla sarjatasoilla kansallisessa koripallossa.

HKVT 2017 käynnistyy toukokuussa, kun valmentajat kokoontuvat Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskukseen Kisakallion Urheiluopistolle. Vuoden kestävä koulutus sisältää seitsemän lähijaksoa, jotka järjestetään muun muassa nuorten PM-kisojen (27.-30.6., Lohja / Kisakallio), Baltic Sea Basketball Cupin (2.-5.1.2018, Tallinna) sekä miesten EM-kilpailujen yhteydessä (1.-3.9., Helsinki).

HKVT 2017, valitut valmentajat:

Clement Henri, Helsingin NMKY
Juuso Sainio, Jyväskylä Basketball Academy
Järvinen Lauri, –
Khvorost Artem, Tampereen Pyrintö
Konttinen Pekka,Torpan Pojat
Kuusi Niko, PuHu Juniorit
Leino Oskari, Namika Lahti juniorit
Mojtahedi Mina, –
Nikula Jarno, Korihait
Parviainen Timo, –
Ranta Pena, Äänekosken Huima
Rousku Risto-Matti, Helmi Basket
Sandvik Teijo, Helsingin NMKY
Setälä Pekka, Namika Lahti Juniorit
Suomalainen Anja, Tapiolan Honka
Tuononen Marko, Kataja Basket, Joensuu
Turja Ville, Kobra-basket Lapua ry
Virtanen Petri, Kataja Basket Juniorit

Lähde: Koripalloliiton sivut.