Aiemmin perjantaina Sveitsin nujertanut Susijengi päätti EM-karsintaperjantain riehakkaissa tunnelmissa, kun Serbia peittosi aiemmin tappiottoman lohkojohtaja Georgian lukemin 66–92 (31–47).

Oman EM-kisapaikkansa varmistamisen lisäksi Serbia siivitti voitollaan kisoihin myös Susijengin, joka esiintyy syksyllä 2022 EM-näyttämöillä viidennen perättäisen kerran.

– Pitää olla valtavan ylpeä koko joukkueesta. Nyt vuoden verran vallinneissa olosuhteissa on kenen tahansa äärimmäisen vaikea pelata ja lohkossamme oli pelkästään erinomaisia koripallojoukkueita, joten jokaisen tämän joukkueen jäsenen on syytä taputtaa itseään olalle, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Suuri hatunnosto pelaajille, jotka tässä maailmantilanteessa laittoivat Susijengin muun edelle, jatkoi Dettmann viitaten mm. Yhdysvalloista Tbilisiin saapuneelle Mikael Jantuselle ja Japanista lentäneelle Erik Murphylle.

Susijengi selviytyi viidentoista kuivan vuoden jälkeen EM-kisanäyttämöille 2011 (Liettua) ja on sittemmin esiintynyt kisoissa 2013 (Slovenia), 2015 (Ranska) ja Helsingin kotikisoissa 2017, kesän 2014 MM-kisoja unohtamatta. Syyskuun 2022 EM-kisojen alkulohkot pelataan Tbilisissä (Georgia), Prahassa (Tshekki), Milanossa (Italia) ja Kölnissä (Saksa) ja pudotuspelit Berliinissä (Saksa).

– EM-kisapaikka on jälleen iso mahdollisuus ja kasvun paikka pelaajille, valmennusjohdolle ja tietenkin koko taustaorganisaatiolle. Odotamme innolla tilaisuutta jatkaa täysin ainutlaatuista yhteistä matkaa faniemme kanssa, lähettää Dettmann kiitokset susifanien suuntaan.

– Tänä iltana voi olla hetken tyytyväinen, mutta meillä on näissä karsinnoissa vielä yksi peli pelaamatta ja nyt katseemme siirtyvät sunnuntain vastustajaan.

Susijengi huipentaa EM-karsintansa sunnuntaina 21.2. klo 17.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Georgiaa vastaan. YLE TV2 televisioi ottelun klo 16.55 alkaen.

Lähde: Basket.fi