Susijengin luotsi Henrik Dettmann siiri katseensa jo syksyn MM-jatkokarsintoihin.

MM-karsinnan toisessa lohkovaiheessa pelaavat Suomen lisäksi Tshekki, Bulgaria, Ranska, Venäjä ja Bosnia-Hertsegovina. Jatkokarsinnat pelataan syys-, marras- ja helmikuussa, ja kuudesta maasta kolme yltää vuoden 2019 MM-kisoihin.

– Hienoa, että saamme pelata Euroopan parhaita koripallomaita vastaan. Meidän tehtävä on hyödyntää kaikki mahdollisuutemme. Tässä on aikaa keksiä jekkuja. On kova haaste päästä MM-kisoihin, Dettmann totesi YLE Urheilun haastattelussa.

Susijengin pitkäaikaisen luotsin mielestä Suomen koripallo on kehittynyt sellaista vauhtia, että kohta voidaan alkaa haaveilla myös suurimmista kisoista.

– Meillä alkaa olla sellaisia palasia tässä, että voimme jossain vaiheessa puhua olympiakisaunelmasta. Ehkä ei vielä vuonna 2020, mutta seuraavat kisat voivat olla ihan realistiset.

– Pitkää tietä pitää kunnioittaa. Sitä joutuu aika moneen kuoppaan, jos yrittää oikaista. Kun lähtee kulkemaan pitkää tietä, pitää yksi kivi kerrallaan työntää sivuun. Kun kiviä on riittävästi sivussa, olet maalissa. Se voi joskus kestää pitkäänkin, Dettmann sanaili.

Lähde: YLE Urheilu