Viime perjantaina Espoossa Venäjä kohosi yli kymmenen pisteen takamatkalta viime hetken voittoon Susijengiä vastaan. Susijengi imitoi temppua maanantai-iltana Zenicassa nousemalla kanveesista ja kohoamalla päätösjaksolla ilmiömäisesti 18 pisteen takaa 77-81 (50-31) -voittoon.

Bosnian iso kaksikko Miralem Halilovic (20/8/3 syöttöä)-Emir Sulejmanovic (12/13) tanssahteli suomalaispuolustuksen siimeksestä höyhenkevyesti varmoihin heittopaikkoihin ja pakotti susivalmentaja Henrik Dettmannin aikalisälle 9-0-lukemissa.

Hengen päälle saanutta Bosniaa ei pysäyttänyt mikään. Halilovic pussitti avausneljänneksellä 10 pistettä ja Bosnia heitti kolmosensa 100% tarkkuudella kotijoukkueen rynnistäessä 26-7-johtoon ennen kuin Susijengi sai pienintäkään tuntumaa pelistä.

Ikitaistelija Juho Nenonen (10/2) toi toisella neljänneksellä kentälle kertaheitolla rähinää, taistelutahtoa, polvea ja kyynärpäätä, mutta Bosnia jatkoi suomalaispuolustuksen pilkkomista läheltä ja kaukaa.

Ensimmäisen todellisen momentuminsa Susijengi sai heti toisen puoliajan alkajaisiksi, jolloin Jamar Wilsonin, Petteri Koposen ja Topias Palmin (2/3) uhrautuva puolustuspelaaminen pakotti bosnialaiset pallonmenetyksiin, joista Susijengi kiskaisi pikaisen 8-0-jakson. Bosnia kuitenkin kuittasi aikalisän jälkeen omalla 8-0-jaksollaan ja piti vieraansa noin kahdenkymmenen pisteen päässä aivan päätösneljänneksen alkuun asti.

– Bosnian sitoutuminen ja pelaamisen taso oli uskomatonta. Olimme shokissa alussa emmekä löytäneet oikeaa viisikollista kentälle vastaamaan heidän vahvuuksiinsa, päävalmentaja Henrik Dettmann tunnustaa Koripalloliiton sivuilla.

Dettmann ylisti pelaajiensa malttia, kokemusta ja taistelutahtoa. Bosnia oli hallinnut kenttätapahtumia pitkään myös edellisessä karsintaottelussaan Bulgariaa vastaan, kunnes kaatui omaan kokemattomuuteensa pelin lopussa.

– Tämä oli laskujen mukaan päävalmentajaurani 389. ottelu enkä muista uraltani toista tällaista ottelua. Olemme hyvin onnekkaita, että pystyimme tulemaan takaisin noin pitkältä takamatkalta tuon tason vastustajaa vastaan.

Lähde: Basket.fi