Euroopan MM-esikarsinnoissa oman lohkonsa voittanut Bulgaria arvottiin Suomen kanssa samaan MM-karsintojen F-lohkoon.

Susijengi ja Bulgaria kohtasivat toisensa edellisen kerran vuonna 2008.

– Bulgariaan emme ole hetkeen törmänneet turnauksissa emmekä peleissä, joten joukkue on tietenkin muuttunut melkoisesti yhdeksän vuoden takaisesta, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann huomauttaa Basket.fillä.

– EM-kisoissa Bulgaria ei ole muutamaan vuoteen pelannut, mutta heidän joukkueessaan on ainakin kaksi Euroliiga-pelaajaa (Dee Bost, Aleksandar Vezenkov), mikä on jo selkeä tae laadusta. Perinteisesti Bulgaria on ollut hyvä koripallomaa.

Karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin käynnistyvät Susijengin osalta marraskuussa, kun joukkue kohtaa Bulgarian vieraissa 24.11. ja Tshekin kotikentällään 27.11. Helmikuussa 2018 Susijengi matkustaa Islantiin ja kohtaa kotonaan Bulgarian ja päättää karsintansa kesä-heinäkuussa 2019 vierasottelulla Tshekkiä ja kotiottelulla Islantia vastaan.

– Helppoja vastustajia näissä karsintoja ei tule vastaan yhtäkään. Kotiotteluissamme Islantia, Tshekkiä ja Bulgariaa vastaan joudumme hyväksymään ennakkosuosikin aseman, mutta vierasotteluissa kotijoukkue on aina suosikki, Dettmann arvioi.

– Meidän on kyettävä karsinnoissa voittamaan ne ottelut, joihin lähdemme ennakkosuosikkina, ja toisaalta haettava pesäeroa vastustajiimme voittamalla jokunen ottelu vieraskentällä.

MM-karsintalohkon kolme parasta joukkuetta etenee seurajoukkuekauden 2018-19 aikana pelattavaan MM-karsintojen toiseen vaiheeseen.

Lähde: Basket.fi