Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana on viikonlopun jälkeen enää suomalaisista naispelaajista mukana turnauksessa.

Indiana sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Tennessee Techin, joka kaatui komein loppulukemin 47-77 (27-39). Sandvik pelasi vaihdosta kuusi minuuttia ja keräsi tilastoikseen kaksi pistettä.

Indiana pelaa toisen kierroksen ottelunsa maanantaina, kun vastaan tulee Miami (FL).

Janette Aarnio ja South Florida ehti pelata kaksi ottelua ennen putoamistaan ulos lopputurnauksesta. Ensimmäisen kierroksen ottelussaan South Florida voitti jatkoajan jälkeen Marquetten 65-67 (32-27, 69-69). Aarnio ei pelannut ottelussa.

Toisella kierroksella, 32 parhaan joukossa, South Florida hävisi hallitsevalle mestarijoukkueelle South Carolinalle 45-76 (29-33). Aarnio pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Sara Bejedin ja Florida Staten kausi päättyi ensimmäisellä kierroksella, kun Georgia vei voiton 66-54 (35-30). Bejedi pelasi peräti 38 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi viisi pistettä ja kaksi levypalloa.

Liisa Taposen edustama Illinois putosi ulos lopputurnauksesta First Four -vaiheessa, kun Mississippi State veti pidemmän korren 70-56 (31-30). Taponen ei pelannut ottelussa.

Cia Eklöfin edustama Washington State putosi leikistä ulos ensimmäisellä kierroksella, kun Florida Gulf Coast vei voiton 74-63 (31-32). Eklöf ei pelannut ottelussa.

Neljän suomalaisen naispelaajan kaudet ovat jatkuneet Women’s National Invitation Tournamentissa (WNIT), jonne on kutsuttu 64 joukkuetta, jotka eivät ole valtakunnallisessa lopputurnauksessa. Viikonlopun jälkeen turnauksessa on enää Saga Ukkonen ja Texas Tech.

Texas Tech tiputti turnauksen ensimmäisellä kierroksella Elina Ariken edustaman UTEP:n loppunumeroin 54-67 (26-37). Ukkonen tilastoi yhden syötön Texas Techille kuudessa peliminuutissa.

Arike taas keräsi UTEP:n aloitusviisikossa yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa, yhden syötön, torjunnan ja riiston 28 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Kia Vaalavirta ja San Francisco joutuivat laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella, kun Washington vei voiton 46-61 (19-19). Vaalavirta tilastoi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa 25 minuutissa San Franciscon aloitusviisikossa.

Myös Annukka Willstedt ja Texas A&M-Corpus Christi putosivat ensimmäisellä kierroksella, kun Wyoming oli parempi numeroin 41-75 (18-42). Willstedt repi yhden levypallon kahdeksan minuutin peliajalla.

Lähde: Basket.fi