Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

Tulonen oli koko sarjan seitsemänneksi paras pistenainen tilastoiden pistekeskiarvokseen 17,4 ja hän lähenteli tupla-tuplan keskiarvoa 9,96 levypallolla.

– Kausi meni odotuksiin nähden hyvin. Meillä oli täydet saumat pudotuspelihinkin, vaikka kauden alussa ennakoitiin Carugatelle suoraa tippumista sarjasta. Oma peli meni yllättävänkin hyvin ja tasaisesti. Ja vielä paremminkin olisi voinut mennä, joten olen tilastoihini tyytyväinen, Tulonen kertaa kautta Koripalloliiton sivuilla.

Vaikka Tulonen teki kovaa jälkeä Serie A2:ssa, niin kaikki ei ollut ruusuilla tanssimista. Tulosen vahvat otteet huomattiin myös sarjaporrasta ylempänä Serie A1:ssä ja Tulonen oli lähellä siirtoa kesken kauden Awak Kuierin kanssa samaan sarjaan.

– Sarjassa viihdyin aluksi hyvin, mutta loppua kohden en niinkään. Onneksi pääsin koko kevään treenaamaan milanolaisen pääsarjajoukkueen kanssa ja sain sieltä tosi hyvää treeniä. Minä ja kyseinen seura halusimme minun siirtyvän sinne keväällä pelaamaan, mutta meidän presidentti esti seurasiirron loppuun asti, Tulonen kertoo.

Salon Vilppaan kasvatti on aiemmin urallaan pelannut Espanjassa ja Saksassa, joten Italia oli uusi kokemus. Serie A2:ssa saa olla vain yksi ulkomaalaisvahvistus, joten ulkomaalaispelaajien taso oli kova. Tulosen mukaan erot aikaisempiin liigakokemuksiin olivat kuitenkin pienet.

– Aiempiin verrattuna sarja oli ehkä aika samanlainen, mutta erityisesti isot pelaajat olivat paikoin hyvin kovia pelureita, isokokoisia ja joukkueiden ainoina ulkomaalaisina myös hyviä pelaamaan. Ehkä vastustajien iso koko oli suurin ero edellisiin sarjoihin verrattuna.

Vahvan kauden jälkeen Tulonen odottelee mielenkiinnolla kesän markkinoita. Jatkossakin Tulonen tullaan näkemään ulkomaan kentillä.

– Luotan tällä hetkellä ainakin uuteen agenttiini, jonka palkkaaminen mahdollisti vuoteni Italiassa. Katsotaan mitä keksitään. Euroopan kentillä ehdottomasti siis jatketaan, avaa Tulonen.

Lähde: Basket.fi