Susijengin luottomiestä Gerald Lee Junioria ei näkynyt maajoukkueen kokoonpanossa marraskuun tai helmikuun MM-karsinnoissa.

Joukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ei kommentoinut syitä helmikuun Bulgaria-ottelun alla Yle Urheilulle, koska halusi puhua vain pelaajista, jotka ovat joukkueen käytettävissä sillä hetkellä. Huhuttiin, että Lee pitää sapattivapaata tai välivuotta maajoukkueesta.

Yle kysyi Leeltä, pitääkö väite paikkaansa.

– Ei pidä, koska päätin, että ripustan maajoukkuetossut naulaan kokonaan. Tätä päätöstä on harkittu pitkään. Lopulta se tuli silloin, kun saatiin tietää kotikisoista. Silloin olin ihan varma, että maajoukkueurani päättyy kotikisoihin, Lee kertoi Ylelle.

Leen viimeisiksi otteluiksi Susijengissä jäivät kesän 2017 EM-kotikisojen pelit, jotka päättyivät Istanbulissa neljännesvälierätappioon Italialle. Hän pelasi urallaan 105 aikuisten maaottelua pistekeskiarvolla 8,9.

– En ole tulossa mukaan enää. Tämä on lopullinen päätös. Siinä oli monta tekijää takana, Lee vannoi.

– Tärkein oli, että voin viettää perheen kanssa enemmän aikaa. Tässä on aika monta vuotta väännetty maajoukkueen kanssa. Muutenkin kroppa alkaa olla vanhempi. Täytyy pitää enemmän lepoa.

Lee jatkaa kuitenkin uraansa seurajoukkuetasolla Israelin liigan Maccabi Ashdodissa.

Lue Ylen juttu kokonaisuudessaan täältä.