Espanjan liigassa runkosarja saatiin päätökseen. Teneriffa ei kyennyt yllättämään Barcelonaa, vaan hävisi kotonaan 72-96 (30-37). Sasu Salin heitti neljä pistettä ja otti kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovic kasasi tilastorivilleen yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa. Teneriffa sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa puolivälierässä San Pablo Burgosin.

Espanjan LEB Orossa pudotuspelit starttasivat ja suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan voittoja. Ykkössijoitettuna pudotuspeleihin lähtenyt Alex Murphyn Granada aloitti 73-69 (37-39)-voitolla Real Murciasta. Murphy kasasi ottelussa kuusi pistettä, levypallon ja syötön. Roope Ahosen Breogan pääsi hieman helpommalla voitettuaan Palman 87-72 (41-33). Ahonen heitti yhdeksän pistettä, otti levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kahdesti.

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg oli kahdesti tositoimissa loppuviikon aikana. Ensin Strasbourg taipui ASVEL Lyon-Villeurbannelle 75-87 (31-53). Strasbourg päätti viikon kuitenkin voittamalla Tuovin entisen seuran Gravelines-Dunkerquen selvästi 83-64 (54-37). Strasbourg on sarjassa neljäntenä.

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen olivat Aix-Mauriennen kantavia voimia joukkueen kaataessa Nantesin 84-82 (39-39). Molemmat suomalaispelaajat heittivät 11 ja ottivat kaksi levypalloa. Seppälälle merkittiin lisäksi viisi syöttöä ja neljä riistoa. Kantonen koristeli tilastojaan vielä kolmella syötöllä ja riistolla.

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon päävalmentama Crailsheim jatkoi puolivälieräpelejä Bayern Müncheniä vastaan. Bayern oli voittanut kotonaan ensimmäisen osaottelun ja oli vahvempi myös toisessa voitettuaan 83-79 (42-39). Kolmannessa ottelussa Crailsheim otti selkä seinää vastan 96-82 (54-35)-voiton ja kavensi ottelusarjan. Crailsheim on ottelusarjassa tappiolla 1-2 ja välieriin vaaditaan kolme voittoa. Seuraava ottelu pelataan jälleen Crailsheimin kotikentällä.

Tshekin liigassa Aapeli Alasen kausi päättyi Brnon sijoittuessa neljänneksi. Brno hävisi pronssifinaalissa Kolinille yhteispistein 174-182. Tshekin liigassa pronssi ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella ja Brno joutui lähtemään toiseen osaotteluun seitsemän pisteen takamatkalta, kun se hävisi ensimmäisen pelin 85-92 (44-47) Alasen tilastoidessa seitsemän pistettä ja torjunnan. Toisessa ja ratkaisevassa pronssiottelussa Alanen oli Brnon paras pistemies heitettyään 14 pistettä, mutta Kolin voitti kotonaan jännittävien vaiheiden jälkeen 90-89 (44-40). Alanen tilastoi myös kahdeksan levypalloa ja syötön.

Lähde: Basket.fi