Susijengin menestyksen jatkumisen kannalta on elintärkeää, että tuloksen tekemisen vastuu ei lepää ainoastaan ykköstähtien harteilla. Erik Murphy kuului edellisissä EM-kisoissa maajoukkueen avainpelaajiin, mutta Helsingissä turnauksen alku on ollut miehelle vaikea. Kaksi edellistä ottelua ovat kuitenkin olleet Murphylta jo parempaa tekemistä.

– Tuskailin heittopelini kanssa kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta olen parantanut koko ajan. Valmentaja sanoo aina, että jos ei ole hyvää heittopäivää, niin yritä löytää toinen tapa auttaa joukkuetta. Yritin sitten puolustaa, auttaa levypalloissa ja tuoda energiaa kentälle. Mitä tahansa auttaakseni joukkuetta, Murphy kertaa.

Ensimmäisessä ottelussa Ranskaa vastaan Murphy heitti pelitilanneheitot 0/6. Sloveniaa vastaan sama lukema oli 3/9 ja Puola-ottelussa jo 5/9.

– Olen aina luottavainen enkä koskaan lakkaa heittämästä. Uskon aina, että se menee sisään. Se on ajatusmaailmani. Et voi pelätä heittämistä, vaikka olisi huono heittopäivä. Heittäminen antaa edes mahdollisuuden pisteisiin, jota heittämättä jättäminen ei anna. Minulla on aina itseluottamus korkealla ja tunnen, että myös joukkuekaverini luottavat minuun, Murphy kertoi SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Suomen kisat ovat sujuneet tähän asti paremmin kuin moni uskalsi odottaa. Sensaatiomaisen Ranska-voiton jälkeen Slovenian kaato ei jäänyt kauaksi ja Puolaa vastaan Susijengi nousi tappioasemasta jatkoajalla voittoon kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten. Murphy tietää, että tämä ei kuitenkaan vielä riitä.

– Pari hullua voittoa ja yksi hullu tappio. Nämä kolme peliä ovat olleet täysin kahjoja. Fanit ovat olleet uskomattomia ja he ovat antaneet meille ison buustin. Olemme pelanneet hyvin, mutta voimme joukkueena pelata vielä paremmin. En usko meidän saavuttaneen potentiaaliamme vielä ja pystymme parantamaan. Se vain osoittaa, että olemme tasapainoinen joukkue ja pystymme haastamaan Euroopan huippujoukkueita minä tahansa iltana.

Tiistai-illalla kello 20 vastassa on Kreikka. Murphy myöntää, että erilaiset vastustajat tuovat haastetta turnaukseen.

– On vaikea sopeutua erilaisiin vastustajiin tällaisessa turnauksiesa, jossa pelejä pelataan tiiviiseen tahtiin. Kreikka on luonnollisesti erittäin hyvä joukkue ja heillä on hyviä pelaajia jokaisella pelipaikalla. Siitä tulee haastavaa, mutta se on hauskaa pelata joka ilta huippupelaajia vastaan. Meidän täytyy vain mennä kentälle nauttimaan ja pitämään hauskaa.

Lähde: SuomiKoris.com