Suomen Koripalloliiton isännöimä EM-kisojen alkulohko Helsingissä sijoittui toiseksi kansainvälisessä tapahtuma-alan BEA World -kilpailussa. Palkinto ojennettin perjantaina Portugalissa Koripalloliiton tapahtumakumppani Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskarille.

BEA palkitsee vuosittain tapahtuma-alan parhaimmistoa maailmanlaajuisesti. BEAn shortlistalla oli yhteensä 164 tapahtumaa 15 eri kategoriassa 26 eri maasta, ja EM-kotikisat Helsingissä sijoittui urheilutapahtumien sarjassa toiseksi. Voiton vei norjalaisen Schibstedtin toteuttama The Rematch -jalkapallotapahtuma.

BEA Worldin shortlistaus on tapahtuma-alan merkittävimpiä tunnustuksia, ja oikeuttaa kansainvälisestä laadusta kertovan international quality certificaten käyttöön.

– Tavoite oli voittaa, mutta urheiluun kuuluu se, että välillä norjalaiset painavat loppusuoralla ohi. On silti huikea juttu, että kansainvälinen jury nostaa Suomen tärkeimmän koristapahtuman maailman toiseksi parhaaksi urheilutapahtumaksi koko maailmassa. Taakse jäi monta vaikuttavaa tapahtumaa, joista monella oli suuremmat resurssit käytettävissä, kommentoi Koripalloliiton tapahtumakumppani Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskari paikan päältä Portugalista.

Elämys Group vastasi Koripalloliiton tapahtumakumppanina EM-kotikisoissa muun muassa Kansalaistorin Fan Zonen, jatkoklubi Susiklubin sekä Areenan VIP-palveluiden suunnittelusta ja tuotannosta.

– Tuomaristoon teki vaikutuksen EuroBasketin suunnittelua ja tuotantoa ohjanneet kauaskantoiset tavoitteet. Viikon kestävien kisojen sijaan tavoitteeksi asetettiin koripallokulttuurin ja toimintaedellytysten kehittäminen Suomessa pitkällä tähtäimellä. Tämä ohjasi tekemään koko Suomen koristapahtumaa, ei ainoastaan myymään hallia täyteen. On rohkaisevaa tulevia tapahtumia ajatellen, että tämä linja palkittiin kansainvälisellä foorumilla, Viskari lisää.

Suomessa koripallon EM-kotikisat (FIBA EuroBasket Finland) voitti jo keväällä Evento Awards -kilpailussa parhaan kuluttajatapahtuman kilpailusarjan ja palkittiin vuoden urheiluilmiönä Suomen Urheilugaalassa.

– Nöyräksi vetää. Tavoitteena oli luoda lämminhenkinen ja ikimuistoinen tapahtuma joukkueelle ja faneille, joka samalla juhlistaa 100-vuotista Suomea. Kisoja oli valmistelemassa ja toteuttamassa valtava määrä vapaaehtoisia ja sitoutuneita yhteistyökumppaneita. Kiitos joka ikiselle! Mahtavaa, että loistavaa yhteishenkeä huokunut tapahtumamme on noteerattu nyt myös kansainvälisesti, kiittelee kisojen pääsihteerinä toiminut, Suomen Koripalloliiton nykyinen toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

Lähde: Basket.fi