Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

Toukokuun alkupuolella Aarnisalo sitoutui UCLA:n yliopistoon, mutta hän lähtee Yhdysvaltoihin vasta syksyllä 2024. Sitä ennen luvassa on yksi kausi Belgian huippujoukkueessa ja Euroliigassa.

Aarnisalo kävi neuvotteluja myös Ranskan ja Espanjan pääsarjajoukkueiden kanssa, mutta Kangoeroes Mechelen alkoi vetämään puoleensa muun muassa Euroliiga-pelien myötä.

Kangoeroes Mechelen nousi Euroliigaan viime kaudeksi sijoittuen B-lohkossa viimeiseksi kahdella voitolla ja 12 tappiolla. Lotta-Maj Lahtinen teki vuosi sitten sopimuksen Kangoeroesin kanssa, mutta hän loukkaantui juuri ennen kauden alkua.

Suomalaisista naispelaajista Euroliigaa on toistaiseksi pelannut vain Meral Bedretdin, joka edusti Montpellieriä kaudella 2016-17.

Päättyneellä kaudella Korisliigassa Aarnisalon tehot olivat ilmiömäiset, kun heinäkuun lopulla 18 vuotta täyttävä takapelaaja tehtaili keskimäärin 19,5 pistettä, 5,0 levypalloa, 4,0 syöttöä ja 2,7 riistoa ottelua kohden.

Aarnisalo on kokonaisuudessaan pelannut jo kolme kautta Korisliigassa, joista kaksi HBA:ssa ja ensimmäisen kasvattajaseurassaan Tapiolan Hongassa. Tulokaskaudellaan (2020-21) hänet valittiin vuoden tulokkaaksi ja vuosi sen jälkeen vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2021-22).

Aarnisalo nousi suuremman yleisön huulille kotimaassa helmikuussa 2021 EM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan, kun hän teki debyyttinsä Susiladies-paidassa 15-vuotiaana. Kahden kuukauden erolla hänestä tuli nuorempi maajoukkuedebytantti kuin Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala.

Euroopan tasolla Aarnisalo nousi suuremman tutkan alle marraskuun 2022 EM-karsintaikkunassa, kun hän heitti Ranskaa vastaan 24 pistettä.

Aarnisalo on kokonaisuudessaan pelannut Susiladiesin paidassa seitsemän ottelua. Paraikaa Aarnisalo on Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen mukana Turkissa, jossa pelattavat A-divisioonan EM-kisat käynnistyvät lauantaina.

Lähde: Basket.fi