Elias Valtonen ehti olla jo kahdesti tositoimissa Saksan Bundesliigassa viikon aikana. Edon Maxhunin Merlins Crailsheim koki harmittavan tappion FIBA Europe Cupissa.

FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni ja Merlins Crailsheim käväisi Tallinnassa häviämässä Kalev/Cramolle 78-90 (30-41). Maxhuni heitti 14 pistettä ja antoi yhden syötön.

Lohkossa on tiukka tilanne, sillä Gaziantep on voittanut kaikki kolme otteluaan, mutta sen jälkeen Merlins, Kalev/Cramo ja Heroes Den Bosch ovat kaikki voittaneet yhden.

Elias Valtonen ehti saada pelihien päälle jo kahdesti alkuviikon aikana, kun Rostock Seawolves kohtasi ensin keskiviikkona kotonaan Chemnitzin ja perjantaina Bayreuthin vieraissa. Saldona oli tappio ja voitto.

Chemnitz aloitti ja päätti ottelun vahvasti napaten 96-81 (50-42)-voiton. Valtonen täytteli tilastoriviään kahdeksalla pisteellä ja torjunnalla.

Perjantaina Seawolves nappasi tärkeän voiton kaataessaan Bayreuthin 92-83 (39-36). Tällä kertaa Valtonen sai tilastoihinsa kuusi pistettä ja neljä levypalloa. Rostock taistelee pudotuspelipaikasta ollen 11.

Luukas Vaara sai nappasi yhden levypallon, kun Phoenix Hagen taipui Bochumin vieraana 83-93 (38-44). Hagen on Saksan ProA:ssa viidentenä viikonloppuun lähdettäessä.

Romanian liigassa Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiova voitti Ploiestin 71-61 (31-32). Hopkins merkkautti kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Palmille kirjattiin viisi pistettä, levypallo ja torjunta.

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen Albacete taipui Almansa vieraana jatkoajan jälkeen 85-88 (33-33, 74-74). Raitanen tuskaili kaukoheittopelin kanssa ja pisteitä kertyi seitsemän. Lisäksi tilastot täyttyivät neljällä levypallolla, syötöllä ja kahdella torjunnalla. Albacete on sarjassa 15.

Japanissa Murphyn veljeksistä Erik pääsi nauttimaan voitosta, kun taas Alex joutui kärvistelemään tappion kirvelevissä kourissa.

Alex Murphy oli Levanga Hokkaidon paras pistemies 14 pisteen saldolla, mutta Utsunomiya Brex haki 85-70 (43-34)-voiton. Murphyn tilastoihin kirjattiin myös viisi levypalloa ja neljä syöttöä.

Sarjaporrasta alempana B2-liigassa Erik Murphy tilastoi neljä pistettä, viisi levypalloa ja syötön Fukushima Firebondsin voittaessa Nishinomiya Stokesin 90-80 (45-39).

Islannin liigassa Aapeli Alanen oli 16 pisteellään auttamassa KR:n kauden toiseen voittoon, kun Breidablik taipui 112-108 (60-58). KR:n kaikki seitsemän kentällä käynyttä pelaajaa pääsivät kaksinumeroisille pisteille. Pistesaldon lisäksi Alanen kahmi kahdeksan levypalloa, antoi neljä syöttöä, nappasi kaksi riistoa ja torjui kertaalleen. Voitosta huolimatta KR jatkaa sarjassa viimeisenä.

Fiifi Aidoon Fyllingen hävisi Norjan liigan kärkikamppailussa niukasti Kongsberg Minersille 77-82 (41-38). Aidoo kuului joukkueensa parhaimmistoon 16 pisteellä, kolmella levypallolla, seitsemällä syötöllä ja neljällä riistolla.

Lähde: Basket.fi