Espanjan liigassa Elias Valtonen loimutti 16 pistettä, kun Manresa voitti Euroliigajoukkue Baskonian 74-67 (37-33). Joukkueensa pistetykki kaunisteli tilastojaan myös kahdella levypallolla, syötöllä, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla.

Sasu Salinin Teneriffa ei pystynyt yllättämään Real Madridia, vaan hävisi 77-86 (35-40). Salin sukitti yhdeksän pistettä, otti levypallon sekä antoi kaksi syöttöä ja napaten kaksi riistoa. Emir Sulejmanovic tehoili kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa, riiston ja torjunnan.

Belgiassa Mikael Jantunen lähenteli tupla-tuplaa, kun Oostende voitti Okapi Aalstin 89-82 (47-48). Jantunen kirjautti 10 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Oostende on aloittanut kauden puhtaalla pelillä.

Hollannin puolella Heroes Den Boschin vahva vire sai jatkoa, kun Apollo Amsterdam kaatui murskaavasti 103-57 (56-28). Edon Maxhuni heitti 14 pistettä, otti kolme levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kerran. Heroes on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg koki kirvelevän kauden aloituksen, kun Cholet haki 74-73 (37-29)-voiton.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc hurjasteli 10 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan, kun Les Sables voitti Bordeaux’n 70-64.

Viron ja Latvian liigassa Alexander Madsenin VEF Riika aloitti kautensa makealla revanssilla viime kauden finaalivastuksesta BC Kalev/Cramosta voittamalla 86-84 4(48-31). Madsen oli ottelun loppuhetkillä isossa roolissa etenkin puolustuspäässä torjumalla Kristjan Kitsingin kolmen pisteen yrityksen, joka olisi nostanut virolaiset johtoon mennessään sisään. Madsen tilastoi ottelussa kuusi pistettä, neljä levypalloa, syötön ja torjunnan.

Japanissa saatiin sarjakausi käyntiin ja Murphyn veljekset Alex sekä Erik pääsivät kohtaamaan kahdesti Sendai 89ersin. Ensimmäisessä pelissä Fukushima Firebonds oli vahvempi numeroin 72-63 (33-34). Erik Murphy kasasi tilastoihinsa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Alexin tilastoriville kirjattiin viisi pistettä ja neljä levypalloa.

Toisessa kohtaamisessa Sendai sai revanssinsa numeroin 81-70 (40-40). Erik Murphy väritti riviään yhdeksällä pisteellä, viidellä levypallolla, neljällä syötöllä ja torjunnalla. Alexin saldoksi kertyi 11 pistettä, viisi levypalloa ja riisto.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Bonnin taival Saksan cupissa päättyi niukkaan 80-83 (70-70, 38-31)-jatkoaikatappioon ALBA Berliinille.

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki pussitti 15 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riistikin vielä kolmasti Tigers Tübingenin voittaessa Rostock Seawolvesin 97-83. Tigersilla on kaksi voittoa ja tappio.

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Supercupin voittoa kaatamalla Oberwart Gunnersin 82-61 (47-36).

Lähde: Basket.fi