Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

Valtonen pääsi juhlimaan 73-68 (32-33)-voittoa Hapoel Jerusalemista. Valtonen oli ottelun loppuhetkillä mukana sekä hyvässä että pahassa. Hänen kolmen pisteen heitollaan Manresa nousi 69-67-johtoon 37 sekuntia ennen loppua. Reilut 20 sekuntia myöhemmin Valtosella oli mahdollisuus iskeä ottelulle naula vapaaheittoviivalta, mutta hän heitti molemmat ohi. Sen jälkeen hänelle tuli vielä menetys sisäänheitossa, mutta Jerusalem ei onnistunut käyttämään omaa mahdollisuuttaan. Kaikki päättyi Valtosenkin kohdalta positiivisesti, kun hän häiritsi Jerusalemin viime sekuntien sisäänheittoa sen verran, että kotijoukkue sortui menetykseen. Näin Manresa pääsi juhlimaan tärkeää voittoa. Valtonen heitti kuusi pistettä, otti viisi levypalloa ja torjui kahdesti.

Sasu Salinin Teneriffa jatkoi voitokasta taivaltaan jättämällä Dinamo Sassarin vaille mahdollisuuksia voittamalla 87-67 (38-21). Viime kierroksella 33 pistettä heittäneen Salinin käsi oli vähän viileämpi tällä kertaa ja hän heitti kaksi pistettä, otti kolme levypalloa, antoi syötön ja riisti kahdesti. Emir Sulejmanovicin näppeihin tarttui kaksi levypalloa. Teneriffalla on nyt kaksi voittoa.

Mestarien liigassa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen, kun Mikael Jantunen toivotti Lassi Tuovin tervetulleeksi Oostendeen. Tuovi kiitti ja lähti Strasbourgiin 83-77 (39-38)-voitto tuliaisinaan. Jantunen kasasi 10 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja torjunnan. Strasbourg on voittanut molemmat pelinsä, kun taas Oostende on hävinnyt molemmat ottelunsa.

FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni siivitti Heroes Den Boschin 78-73 (39-37)-voittoon portugalilaisesta Benficasta. Maxhuni sinetöi Heroesin voiton viimeisen minuutin vapareillaan. Yhteensä hän keräsi 21 pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja torjunnan.

Carl Lindbomin Trefl Sopot sen sijaan koki kirvelevän 68-69 (35-40)-tappion Kiova-Basketille. Lindbomille kertyi viisi pistettä ja kaksi levypalloa.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphyn Fukushima kohtasi alkuviikon aikana kahdesti Nagoya Fighting Eaglesin. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds voitti niukasti 72-71 (31-34). Erik lähenteli tupla-tuplaa yhdeksän pisteen, 11 levypallon, neljän syötön, kolmen riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Alex saalisti seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja syötön.

Toisessa ottelussa Fighting Eagles sai revanssin 81-71 (35-30)-voitolla. Tällä kertaa oli Alexin vuoro flirttailla tupla-tuplan kanssa yhdeksällä pisteellä ja yhdeksällä levypallolla ja lisäksi riville kertyi neljä syöttöä ja torjunta. Erikille merkittiin viisi pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc pääsi juhlimaan niukkaa 63-62-voittoa Les Sablesin kaataessa Poitiersin. Dolenc sai sekä piste- että levypallotilastoon kuusi merkintää ja lisäksi kaksi syöttöä.

Lähde: Basket.fi