Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti ison askeleen kohti sarjapaikan säilyttämistä Saksan Bundesliigassa. Tuomas Iisalon Bonn on tiukasti kiinni runkosarjan voitossa ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden eteni Itävallassa välieriin.

Maxhuni pääsi joukkuekavereidensa ja apuvalmentaja Daniel Herbertin kanssa tuulettamaan tärkeää voittoa, kun Merlins Crailsheim kaatoi Bambergin 101-92 (54-36). Maxhuni kirjautti tilastoriviinsä kolme pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Sarjapaikan varmistuminen oli jo maanantaina mahdollista, mutta Frankfurt voitti omassa ottelussaan Würzburgin 86-77.

Tuomas Iisalon valmentamalle Bonnille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää, kun Bonn nappasi tiukan otteen runkosarjan voitosta kaataessaan Löwen Braunschweigin 89-78 (47-44). Voitto oli Bonnille Bundesliigassa jo 16. peräkkäinen.

Joonas Iisalon Academics Heidelberg elättelee vielä pudotuspelihaaveita voitettuaan Mitteldeutscherin 109-91 (54-49). Heidelberg on 12., mutta vain voiton päässä pudotuspelipaikasta, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

ProA:ssa runkosarja saatiin päätökseen ja Tigers Tübingen päätti sen komeasti murskaamalla Panthers Schwenningenin 84-59 (38-28). Aatu Kivimäki ei ollut Tigersin kokoonpanossa. Daniel Janssonin valmentama miehistö sijoittui runkosarjassa toiseksi.

Tigers kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Eisbären Bremerhavenin. ProA:n finaaliin selvinneet joukkueet nousevat ensi kaudeksi Bundesliigaan.

Luukas Vaaran Phoenix Hagen nähdään myös pudotuspeleissä, kun se varmisti paikkansa päätöskierroksen 102-98 (51-52)-voitolla Paderbornista. Vaara ei käynyt ottelussa kentällä. Phoenix Hagen sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja saa puolivälierässä vastaansa runkosarjan ykkösen Vechtan.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond taipui Chalon/Saonelle 79-98 (36-50) Seppälän heittäessä viisi pistettä. Saint-Chamond on sarjassa 13.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden eteni välieriin voitettuaan Kapfenberg Bullsin 72-57 (35-46) ja otteluvoiton 3-1. Swans liihotti voittoon viimeisellä kympillä, jonka se voitti 18-5.

Lähde: Basket.fi