Saksan Bundesliigassa nähdään tulevalla kaudella peräti neljä suomalaisvalmentajaa.

Tuomas Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana ja hän on saanut avukseen veljensä Joonaksen. Daniel Jansson nousi kesällä Ulmin apuvalmentajaksi ja Daniel Herbert jatkaa Frankfurt Skylinersin valmennustiimissä.

Iisalon, 37, Crailsheim onnistui viime kaudella pelaamalla säilyttämään sarjapaikkansa ensimmäistä kertaa seuran historiassa, kun huima loppukausi siivitti Crailsheimin sarjassa lopulta sijalle 16. Joukkueessa on tapahtunut kesän aikana useita muutoksia ja yksi niistä on, kun Iisalon oikeana kätenä kolmen kauden ajan toiminut Vesa Vertio palasi Suomeen ja siirtyi Seagullsin apuvalmentajaksi. Iisalo houkutteli vierelleen Vilppaan kahdesti Korisliigassa hopealle johdattaneen veljensä Joonaksen, 33.

Viiden kauden ajan hyvää työtä Ulmin nuorisoakatemiassa tehnyt Daniel Jansson, 40, sai kutsun edustusjoukkueen valmennusryhmään, kun uusi päävalmentaja Jaka Lakovic otti joukkueen komennon joukkueesta kesällä. Hyppäys edustusjoukkueen mukaan on ollut Janssonille helppo, sillä ympäristö ja osa pelaajista ovat jo ennestään tuttuja.

Viime kaudella Ulm sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja putosi Alba Berliinille puolivälierissä suoraan kolmessa pelissä.

Viime kaudella Frankfurt Skylinersin valmennusryhmään liittynyt Daniel Herbert, 24, jatkaa myös tällä kaudella, vaikka hänen isänsä Gordon Herbert siirtyi Kanadan maajoukkueen valmennukseen. Gordon Herbert ehti valmentaa Skylinersia kaudesta 2013 lähtien ja nyt Daniel jatkaa isänsä jalanjäljissä.

Loppuviikosta 25 vuotta täyttävän Korihaiden kasvatin pelaajaura loppui viisi vuotta sitten selkävammoihin, jonka jälkeen valmentaminen astui vahvemmin mukaan kuvioihin. Hän opiskeli Vierumäellä valmentamista ja toimi ensin kaudella 2017-18 työharjoittelijana Skylinersin valmennusryhmässä nousten kesken viime kauden mukaan isänsä johtamaan valmennusryhmään vastuunaan muun muassa vastustajien tarkkailu. Hänen kanssaan tehtiin kesällä jatkosopimus ja nyt hän toimii uudeksi päävalmentajaksi nimetyn Sebastian Gleimin apuna.

 

Lähde: Basket.fi