Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Suomi eteni mitalipeleihin ja taistelemaan noususta A-divisioonaan voittamalla Portugalin puolivälierissä suvereenisti 82-48 (39-26). Parketin ylivoimainen kuningatar oli hurjat 33 pistettä ja 13 levypalloa tehtaillut Awak Kuier.

Sudenpennut veti keulille ensimmäisen puoliajan aikana, kun Kuier näytti portugalilaisille kaapin paikan vääntämällä 19 pistettä, 10 levypalloa ja kaksi torjuntaa jo ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana.

– Portugali oli näennäisesti mukana, mutta meillä oli selvä yliote jo ensimmäisellä puoliajalla. Pukukopissa päätimme yhdessä, että tämä ei jää tähän, minkä jälkeen naulattiin peli, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertoi.

Portugali yritti kaiken prässeistä paikkapuolustukseen, mutta mikään ei riittänyt. Sudenpennut ratkoi kerta kerran jälkeen jokaisen Rubikin kuution, jonka Portugali suomalaisten eteen heitti. Kolmannella neljänneksellä ero venyi kahdenkymmenen paremmalle puolelle ja päätösneljänneksellä Suomi löi vain lisää löylyä.

– Totta kai Awak oli aivan maaginen, mutta koko joukkueen puolustuksellinen asenne ja keskittyminen oli sellaisella tasolla, että sillä voi voittaa vaikka koko turnauksen, Laakso kertoi.

– Isot kiitos Niko Hellmanille ja Juha-Pekka Männistölle, jotka ovat tehneet aivan upeata työtä skouttaamisen kanssa. Tytöt toteuttivat hienosti aamuharjoituksissa ja videopalavereissa käsiteltyjä asioita, ja Portugalin suurimmat skoraajat olivat todellisissa vaikeuksissa.

Kuierin tilastorivi nousi häikäiseväksi, kun ottaa vielä huomioon, että hän istui suurimman osan päätösneljänneksestä penkillä: 33 pistettä, 13 levypalloa, kaksi syöttöä, yksi riistoa ja kolme torjuntaa.

Janette Aarnio (12/2/3 syöttöä) nousi myös esille juonikkailla ajoillaan, kun taas haalarihommissa kunnostautui Emerita Mashaire (5/8), joka oli puolustuksen ja irtopallopelaamisen ilmentymä.

Portugalin parhaat pistenaiset olivat Maria Silva (10/6) sekä Mariana Carvalho (9/7).

Sudenpentujen välieräottelu pelataan lauantaina kello 19:45 Suomen aikaa.

Lähde: Basket.fi