Korisliigan viimeistä pudotuspelipaikkaa hallinnoiva KTP isännöi tiistai-illan ainoassa liigakamppailussa Tampereen Pyrintöä. KTP otti kuskin paikan jo avauspuolikkaalla, eikä päästänyt Pyrintöä voittotaisteluun mukaan matkalla 101-77 (56-33) -kotivoittoon.

KTP:n kotivoiton avainhahmoksi nousi parhaan ottelunsa valkopaitojen riveissä pelannut Antto Nikkarinen. Vajaassa puolessa tunnissa Susijenginkin riveistä tuttu Nikkarinen nakutti 10 pistettä, kahmi 4 levypalloa ja kähvelsi pelivälineen kotkalaisille niin ikään neljästi. KTP:n hyökkäyspelin lankoja käsissään pidellyt Nikkarinen loisti kuitenkin ennen kaikkea pelintekijän roolissa, jekutellen tililleen 9 koriin johtanutta syöttöä.

KTP nykäisi jo avausjakson ensimmäisellä kuudella minuutilla tiensä 20-6 -johtoon, eikä Pyrintö tuntunut löytävän keinoja kotkalaisten hyökkäyskoneiston pysäyttämiseksi. KTP jatkoi löylytystä kohti puoliaikaa ja siirtyi isolle tauolle jo 23 pisteen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla KTP jatkoi edelleen vahvaa myllytystään hyökkäyspäässä. Parhaimmillaan 35 pisteen kaulan kerännyt kotijoukkue löysi onnistujia laajalta rintamalta, eikä Pyrintö päässyt enää uhkaamaan isäntien 101-77 (56-33) -kotivoittoa.

– Meiltä on löytynyt viime aikoina hyvin energiaa. Pelitapamme vaatiikin aktiivisuutta ja se näkyi myös tässä pelissä, totesi KTP-luotsi Ray Ailus.

Nikkarisen lisäksi väkevällä pelipäällä oli sentteri Timothy Williams, joka upotti korisukan läpi jokaisen 11 pelitilanneheitostaan ja nakutti täten 22 pistettä. Deon Edwin säkitti taululle 27 pistettä ja James Sinclair onnistui jälleen laajalla rintamalla, kirjauttaen 17 pisteen, 7 levypallon, 5 koriin johtaneen syötön ja 4 riiston tilastorivin.

Vierasjoukkueen valopilkkuna hääri 11 pisteen ja 6 syötön tilastot toimittanut Lassi Kilpinen, 13 pistettä heittänyt Brian Asbury sekä 10 pistettä säkittänyt Osku Heinonen.

Lähde: Koripalloliiton sivut.