Swans Gmundenin Itävallan triplamestaruuteen (liiga, cup, supercup) valmentanut helsinkiläislähtöinen Anton Mirolybov, 45, on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen mestariseuran kanssa. Vakavasta sairaudesta toipuva Mirolybov on neljän Gmundenin vuotensa aikana komentanut joukkueensa kahteen Itävallan mestaruuteen.

Mirolybov on yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa nostanut aiemmin kroonisena hopeajoukkueena tunnetun Swansin Itävallan ehdottomaksi voimaseuraksi. Viimeisen neljän vuoden aikana Gmunden on voittanut kaksi Itävallan liigan mestaruutta, yhden cup-mestaruuden ja kaksi supercupin mestaruutta sekä sijoittunut kerran hopealle. Lisäksi Mirolybov nimettiin Itävallan Bundesliigan vuoden valmentajaksi keväällä 2021 ja keväällä 2023.

Mirolybov on kaksikymmenvuotisen pääsarja- ja ammattilaisvalmentajauransa aikana valmentanut Itävallan lisäksi mm. Suomessa (Kouvot, KTP-Basket, naisten maajoukkue), Saksassa (Mitteldeutscher, Löwen, Chemnitz, UBC Hannover, Leipzig, Kirchheim) ja Luxemburgissa (Basket Racing Luxembourg).

Lähde: Basket.fi