Anniina Äijäsen Sedis Basquet eteni Espanjan cupin eli Copa de la Reinan välieriin.

Sedis Basquet kohtasi Copa de la Reinan puolivälierissä cup-turnauksen emäntäjoukkue Araskin, mutta piti pintansa ottamalla 66-60 (37-28)-voiton. Araski aloitti ottelun vahvasti viemällä ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 24-11, mutta vaaka kääntyi kolmannella, kun Sedis jätti kotijoukkueen viiteen pisteeseen ja nousi johtoon ennen päätösneljännestä. Jännittävien vaiheiden jälkeen Sedis kuittasi ottelusta maukkaan voiton. Äijänen pelasi kuusi minuuttia ja otti yhden levypallon.

– Aloitimme ottelun heikosti ja pääsimme kunnolla mukaan vasta toisella puoliajalla. Taistelumme palkittiin ja saimme vastustajan virhevaikeuksiin, joka vapautti meidän pelaamista. Puolustuksessa olimme aggressiivisia ja saimme enemmän levypalloja, mikä oli voiton avain, Äijänen analysoi ottelua Koripalloliiton sivuilla.

Välierässä Sedis saa lauantaina vastaansa EuroCup-joukkue Gironan, joka on Espanjan sarjakärki häviten vain yhden ottelun tällä kaudella Espanjan liigassa. Se tappio tuli nimenomaan Sedisin vieraana.

– Lauantaina vastaan tulee kova Girona ja odotettavissa on tiukka taistelu. Lähdemme ennakkoluulottomasti hakemaan voittoa.

Vilma Kesäsen 25 pistettä eivät riittäneet KR:lle voittoon Haukaria vastaan Islannin liigan ottelussa. Haukar yllätti KR:n vierasottelussa 75-72 (36-37). KR joutui pelaamaan ottelun läpi vain kuudella pelaajalla ja niinpä Kesänen pelasi koko ottelun. Pisteiden lisäksi tilastoihin kertyi kuusi levypalloa ja yksi syöttö. Tappion myötä KR putosi sarjassa kolmanneksi. Pisteet olivat Kesäselle kuluvan kauden ennätyslukemat.

Annika Holopainen ei ollut Politechnika Gdanskin kokoonpanossa, kun joukkue nappasi toisen peräkkäisen, ja kauden neljännen voittonsa Puolan liigassa, kaatamalla vieraissa Widzew Lodzin 78-72 (47-20). Gdansk on sarjassa 11.