Edelliskauden Espanjassa pelannut Anissa Pounds, 26, jatkaa ammattilaisuraansa ulkomailla. KTP-kasvatin tulevan kauden osoite on Saksan 2. Bundesliigan MSP Rheinstars Bergische Loewen.

Voitettuaan Peli-Karhujen riveissä Suomen mestaruuden 2017/18 Pounds siirtyi Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavan Maristas Corunaan. Joukkueen kausi päättyi putoamiseen, mutta Poundsilla oli opettavainen kausi, jonka aikana hän tehtaili keskimäärin 11,7 pistettä, 3,4 levypalloa, 1,8 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden.

– Olen todella kiitollinen, että vielä pääsen lähtemään ulkomaille. Halusin viime kauden jälkeen johonkin ihan uuteen paikkaan ja ympäristöön. Puhuimme agentin kanssa vaihtoehdoista ja tämä oli molempien mielestä tällä hetkellä paras, Pounds taustoittaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

– En ole kauhean tyytyväinen siihen, miten viime kausi meni, ja odotan tältä kaudelta parempaa tulosta. Joukkueen tavoite on nousta ykkösliigaan ja siihen tähdätään. Ja teemme kaikkemme sen eteen, että se tavoite täyttyy.

Pounds pelasi neljä kautta Arkansas Tech Universityssä (NCAA2) ennen paluutaan Kotkaan ja Peli-Karhuihin. Jo ennen siirtymistään yliopistoon Pounds ehti pokata Naisten Korisliigan kehittyneimmän pelaajan pystin (2012), parhaan kuudennen pelaajan palkinnon (2013). Naisten maajoukkueessa Poundsille on kertynyt 12 ottelua.

Lähde: Basket.fi