Alexander Madsen oli hurjalla pelipäällä tilastoiden Tshekin liigan kauden avauksessa tupla-tuplan ja peräti kuusi blokkia. Shawn Huffin ja Erik Murphyn vahvat kaudet saivat niin ikään jatkoa.

Madsenin USK Praha aloitti kautensa Tshekin liigassa komealla 83-67 (40-29)-voitolla Olomouckosta. Madsen oli hurjana saalistaen tupla-tuplan (12/10) ja torjumalla vastustajan heiton peräti kuudesti.

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt otti kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään Göttingenin 88-80 (52-45). Huff uurasti joukkueensa isoimman minuuttimäärän 34 ja heitti siinä ohessa 10 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kolme syöttöä. Skyliners on voittanut nyt molemmat ottelunsa.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest aloitti FIBA Europe Cupin karsintaottelut toiselta kierrokselta unkarilaista Körmendiä vastaan. Körmend johti ottelua parhaimmillaan jo 27 pisteellä, mutta Steauan loppukiri toi sen lopulta 16 pisteen päähän. Toiseen osaotteluun lähdetään Körmendin johtaessa 91-75. Toinen ja ratkaiseva ottelu on edessä keskiviikkona 11.10. Lohkovaiheeseen selviää kahden ottelun paremmalla yhteistuloksella.

Murphyn Nanterre otti toisen voittonsa Ranskan ProA-liigassa, kun se murjoi kotikentällään Boulazacin 98-68 (43-35). Murphy heitti vartissa yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön.

Lähde: Koripalloliiton sivut.