Suomen 20-vuotiaiden miesten ensimmäisessä PM-kisaottelussa Ruotsin Södertäljessä kaatui Tanska loppunumeroin 100-79 (59-42).

Sudenpennut johti alusta loppuun ja keräsi jo puoliajalle mennessä 20 pistettä hipovan johtoaseman. Parhaimmillaan ero venyi 25 pisteeseen kolmannella neljänneksellä.

– Peli oli sillä tavalla kaksijakoinen, että hyökkäyspään tekeminen oli koko pelin kohtuullisen hyvällä tolalla. Pystyimme omalla pelitempolla ja -nopeudella luomaan jatkuvasti hyviä korintekopaikkoja, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa Koripalloliiton sivuilla.

– Toisaalta henkilökohtaisella tasolla ajojen puolustamisessa jäi vielä paljon parannettavaa. Vastustaja oli erittäin kookas ja atleettinen, ja pyrkivät selkeällä game planilla hyökkäämään kohti koria. Toki meidän pelitavalla tulee paljon pallonhallintoja ja isokorisia pelejä, mutta varsinkin ensimmäisen puoliajan 42 pistettä on liikaa, Tupamäki huomauttaa.

Suomen tehokkaimpiin pelaajiin lukeutuivat Viljami Vartiainen (24/7), Topias Jokela (8/11/7 syöttöä), Leo Nordberg (13/4) ja Ville Karhu (14/2).

Perjantaina vastaan tulee Viro.

Lähde: Basket.fi