18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avaa maaottelukesän

© Kuva: Getty Images

Kaikkiaan 44 kotimaaottelua sisällään pitävä kesä käynnistyy keskiviikkona, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avaa urakan Turkkia vastaan kahdella ottelulla Kisakallion Susi Training Centerissä.

Joukkueen tavoitteena siintää Makedoniassa järjestettävät B-divisioonan EM-kisat, jossa on tarkoitus selviytyä siihen porukkaan, jotka nousevat ensi kesäksi A-divisioonaan.

Joukkueen nimilistasta löytyy vielä 21 nimeä, jotka yrittävät raivata tiensä EM-joukkueeseen.

– Haluan nähdä kaikki pelaajat henkilökohtaisesti kerran yhdessä, koska en päässyt edelliselle leirille Korisliiga-kiireiden takia. Tosi hyvillä mielin lähden tähän kesään, kun pääsen jälleen edustamaan Suomea, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Meillä on sellainen joukkue, että 12. pelaajakin voisi olla aloitusviisikossa. Tässä on käytännössä positiivinen ongelma, kun ikäluokasta löytyy laadukkaita pelaajia niin paljon, Laakso iloitsee.

Laakso on itsekin uuden äärellä. Kaksi edellistä Korisliiga-mestaruutta voittaneen Karhu Basketin päävalmentaja toimii nyt ensimmäistä kertaa päävalmentaja nuorten maajoukkueessa.

Laakso uskoo, että kovinkaan moni asia ei päävalmentajuuden myötä muutu.

– Sillä on itselleni iso merkitys, että olen nyt ensimmäistä kertaa päävalmentajana. Olen saanut toimia valmennusstaffeissa, jossa olen saanut paljon vastuuta. En usko, että tämä itse valmentamisena eroaa aiemmasta. Tosin päävalmentajana kannan päällimmäisen vastuun kaikesta. En silti ota stressiä asiasta, Laakso toteaa.

Suomella on 18-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa todella laadukas ja laaja pelaajaryhmä.

– Meillä on paljon todella hyviä pelaajia tässä ikäluokassa. Kirkkaimpana loistaa Awak Kuier, joka on mieletön persoona ja pelaaja. Olen aiemminkin saanut valmentaa häntä ja on ollut ilo kohdata hänet jälleen. Janette Aarnion, Alexandra Ailuksen, Elli Heikkilän ja Liisa Taposen kanssa juhlimme viimeksi yhdessä 16-vuotiaiden maajoukkueen nousua A-divisioonaan, joten hyviä kokemuksia näiden pelaajien kanssa koettu jo aiemminkin. Kaikin puolin meillä on todella laadukas joukkue kasassa, Laakso avaa.

Tavoite joukkueella on Laakson mukaan selvä. Nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

– En sanoisi tässä sitä jo vaiheessa ääneen, jos se ei olisi yhtään realistista. Tyttöjen puolella olen ilolla saanut vuosi toisen perään yllättyä siitä, kuinka paljon pelaajiemme urheilullisuus on lisääntynyt. Hyviä pelaajia kasvaa nyt paljon enemmän kuin aiemmin. Mielestäni tämän vuoden joukkueen taso on reilusti A-divisioonan puolella. Mutta on samalla muistettava, että nouseminen ei koskaan urheilussa ole helppoa – systeemi on raaka eikä se kestä avainpelaajien poissaoloja.

Lähde: Basket.fi

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!